Pizza för hela slanten


Ett fint välkomnande när hyresvärden kommer hem inatt. Lappen säger: 

I made some calculations…
We can order 34 Large pizzas, for £250 with these vouchers.
Without the vouchers we will only have 29 pizzas and have to pay £349.
So we can actually save approx £100 and EARN 5 pizzas.
How about a big breakfast? =)Michaelangelo
watching
a "Tortoise and the Hare"
cartoon on TV :
"You believe this guy?
Come on, Ninja kick the damn rabbit.
Do something."

-// Teenage Mutant Ninja TurtlesVilken fin blomma du har. Får jag äta den?Jag har börjat inse med mig själv, att jag är i behov av att diskutera något. Att jävlas med något, att argumentera EMOT något. Vilket jag givetvis itne ser.. fullt så bra? Eller? Denna kom upp idag på fb av tjej. En mycket trevlig tjej förövrigt.

Jag skrev en kommentar, som jag sedan tog bort. Jag vet inte, vart går gränsen för när man ska kommentera, och när man ska hålla käften? Min kommentar löd: 

Rätta mig om jag har fel, men homosexualitet är väl inte att vara kär i någon av samma kön. Det är att ha en sexuell attraktion till någon av samma kön. Alltså är det inom kategorin sex och fortplantning och därmed mera inom ett fysiskt tillstånd jämfört med kärlek som är ett känslomässigt tillstånd.  Homofobi däremot vill jag inte direkt säga är en fysisk "rädsla", utan en psykisk obekvämlighet? Jag är inte på något sätt emot homosexualitet, och vill klargöra det noggrant. Men vill även påpeka att människans hjärna och psykiska delar är mycket högre utvecklat än många andra djurs. Medans den fysiska har fått oss att gå på två ben och äga en svanskota samt blindtarm helt utan större funktioner. Så statistiken är lite dåligt argument om då frågar mig, speciellt då även många djur dödar sina egna barn, så kanske vi också borde det? :)

Det slutade som sagt med att jag tog bort mina ord, lät de stå på sig. För trots allt, kärlek som kärlek. Jag skiter i om de gifter sig, jag skiter i om de sätter på varandra där saker i VANLIGA fall ska ut. Och jag skiter i om... ja.. Allt? 


Jag vet inte, jag är nog glad att jag tog bort den. Jag står för det faktum att jag är lite homofob. Det är inget jag är stolt över, och jag har inget som helst emot homosexuella. Flera goda vänner som är både bi, humlor och fjärilar. Och jag har inget problem med det, men jag ska även erkänna. Att jag är obekväm i sällskap med homosexuella... av båda könen, faktiskt. En del säger att man tvivlar på sin egen läggning. Men jag vet inte, jag är rätt säker på min i alla fall. 


Så ja, är det någon som vill diskutera bilden, homosexualitet varpå det är rätt elller fel. Eller kanske ett par riktigt fina bröst. Låt mig veta!
Det är bättre att vara svart än gay.
För är du svart behöver du inte
berätta för din mamma.

-// Charles Pierce
Maybe tomorrow, the good lord will take you awayJag har inte lärt mig hur man lägger upp bara låten. Så vackra söta lilla Lina Fina kolon stort D kan få berätta det för mig. Tack! (a)

Men tills vidare.. http://www.youtube.com/watch?v=txlXcJDtDwMEvery time I look in the mirror
All these lines on my face getting clearer
The past is gone
It went by, like dusk to dawn
Isn't that the way
Everybody's got their dues in life to pay

Yeah, I know nobody knows
where it comes and where it goes
I know it's everybody's sin
You got to lose to know how to win

Half my life's
in books' written pages
Lived and learned from fools and
from sages
You know it's true
All the things come back to you

Sing with me, sing for the year
Sing for the laughter, sing for the tear
Sing with me just for today
Maybe tomorrow, the good lord will take you away

Yeah, sing with me, sing for the year
sing for the laughter, sing for the tear
sing with me, just for today
Maybe tomorrow, the good Lord will take you away

Dream On Dream On Dream On
Dream until your dream comes true
Dream On Dream On Dream On
Dream until your dream comes through
Dream On Dream On Dream On
Dream On Dream On
Dream On Dream On, AHHHHHHH

Sing with me, sing for the year
sing for the laughter, sing for the tear
sing with me just for today
Maybe tomorrow, the good Lord will take you away
Sing with me, sing for the year
sing for the laughter, sing for the tear
Sing with me just for today
Maybe tomorrow, the good Lord will take you away......
mUVar inte igår! 

Men inte så mycket att säga. Dagarna går rätt segt, även om jag gör mer om dagarna än vad jag gjort tidigare i mitt liv. Med segt, inget roligt att skriva! 

Jag var på IKEA i söndags, med Claire. En irländsk tjej, rödhårig och jätte trevlig. Och som tur är, med irlänsk accent :D  Looove it

Gårdagen spenderades med att leta en flatmate. Och ja, jag hittade en spansk tjej. Verkade toktrevlig! Men nu 3 timmar innan bokad tid då hon skulle komma och kolla så fick hon veta av en vän att hon kunde bo med henne. Sorgligt! Så väntar svar från Stuart, en 26 årig britt som jobbar för BBC, än så länge bara provjobbar eller något men hoppas på att få ett jobb där direkt efter. Väntar svar som sagt :/ 

Annars inge roligt som händer. Jag ligger efter i brev skrivning, så jag har brev att skriva.. hela 5 stycken tror jag. På 3 olika språk. En av dem till en fängelseintern i USA. Mitt nya projekt att se hur en sådan lirare funkar. Jag är lite rädd att han ska hjärntvätta mig. Men han verkar trevlig, och faktiskt ha.. kommit underfund med att det han gjorde var fel. Stod i brevet att han även skall flyttas till ett annat fängelse. Så har bara 4 att svara på tror jag, då han inte vet exakta adressen till nästa fängelse och när han flyttas, vilket kan vara när som helst så får han skicka nästa och ge adress igen. 

Ja så är det.. Nu ska jag se om jag kan finna någon lunch och faktiskt kanske äta den. Eller om jag tar müssli. Låter godare! 

HEJ HEJ För mössen, 
är katten ett lejonInte så långrandig som många trorIdag har jag tagit mitt förnuft till fånga för att hitta en lägenhetsvän. En liten tjenis. Har kontaktat min hyresvärd, som inte svarat än, och skrivit en annons som jag ska sätta ut på UKs störta leta lägenhet/jobb/fisk sida. 

Jag bad My om hjälp för detta, för vad man ska skriva. Så sa hon att jag ska skriva det jag vill höra, jag sa att jag skulle vilja höra att dem har en tiger i köket. Vilekt är sant. Så nu är det gjort, jag pallrade mig till affären och gjorde ett onödigt köp för 130kr.

So here he is, the cute little fur ball. J-J-J-JAAAAMES WATT! (Så klart efter uppfinnaren, som är skotte, och född strax utanför Glaskow )  .
Det är en äkta tiger som gillar att leka och busa. Men han är grymt kittlig, så fula trix gillar han inte. FÖr när man petar honom i sidan, då ryter han ska ni vet. Så ja, träffar ni James, peta inte för mycket. Då kan ha bli sur och grinig. Och det vill man ju inte? 

Så nu kan jag stolt säga att jag har inga djur hemma, förutom en tiger i köket. Bara det är ju värt en förmögenhet.  När du tittar på dina båda tassar,
behöver du bara välja vilken som är den vänstra,
sen kan du vara säker på att den andra är den högra.
-// Nalle puhPlaskiplaskTänkte dela med mig om informationen att det slutade regna rätt rejält, och helt plötsligt blev det tokfint väder. VÄlkmen till skottland, min dag, min liv. Så här ser vädret ut. Ska jag ha ett paraply eller solbrillor med mig? 
Jag tar båda ska du veta! 
Soligt o fint! 

Men jag erkänner att regnet gjorde sig påmint där man gick. 


Nu regnar det igen, men denna gång ett lite mer mysigt regn. Lite plaskiplask och inga vattenpölar som faller :) Even when you've played the game of your life,
it's the feeling of teamwork that you will remember.
You will forget the plays, the shots, and the scores.
But you will never forget your teammattes!Spindel spindel på golvet där, se så manga ben du harIdag regnar det, lite mer än vad det ska regna om du frågar mig. VIlket du inte gör. Det kommer dock i intervaller, jag satt här i köket och skickade iväg mer eller mindre viktiga mail när helt plötsligt vatten kommer från himlen. Och jag menar inte i form av droppar. Var mer som om vattenpölar föll från himlen. Jag kunde nätt och jämt se 10 meter frammåt ut mot vägen. Det är vad jag kallar regn. Nu är det rätt chill däremot. Och det var det, när jag mot alla odds var ute och sprang i morse med.

ha, på tal om det. Lyssnade på radio, BCC Radio 1 när jag var ute och sprang! De spelade ett spel, "Where am I? Where am I? Where am I?" Vilket är som vilket frågesport spel som helst, börjar på 12 poäng. Får ledtrådar ner till NOLL. Och de ska lista ut i vilken stad i världen han är. Eller, låtsas vara. Och börjar med "Som fjärde största stad har jag 1,7 miljoner invånare" "Väldigt fina stränder" "Indiska osianien(Vilket de inte verkade ha helt koll på vart det låg? Men gillade -jaha, Så det är alltså inte Manchester?- Vilket ligger mitt i England och har 400.000 invånare (tack wiki ))" "Staden har 4 universitet" "Det är 13.000 miles till närmsta storstad" Vilket ingen av dem riktigt reagerade på fören efteråt. 13.000 miles motsvarar ca 2000 mil, det är lite längre Stockholm - Rom eller något.

Varpå lirarn: Esch, jag missade en nolla, det är väl inte så noga?
Han som har allt: Bra, kan jag ta bort en nolla på din lönecheck får vi se om du märker något! ( Kan tilläggas att han var den som klarade det sist och la skulden på det där med milen) 


Fick även en kompis igår när jag satt ute och åt müssli på trappen. Blev lite förskräkt förstå, men Ullis sa att han bara gått fel så kastade ut tjommen igen :) HEJ DÄR ! 
Tyvärr har kameran bättre syn än mig, viktiga är att det regnade hela vattenpölar. Okey? 


Tack :) 

Regnet faller droppvis
men bildar ändå dammar
Take the high road and speak well of other peopleJag tror det är första gången jag inte uppmärksammar, påminner dig eller något på denna dag. Och det känns skönt på något sätt. Även om jag tror, att det är du som behöver det mer än jag. Att jag glömmer det det vill säga. Och jag kan väl än idag säga... att jag ångrar lite att jag inte tordes ta tag i dig, där uppe på taket. Hålla om dig, och bara vara. Jag var feg. Jag var fruktansvärt feg. Mest var jag väl.. rädd för vart du stod i fråga. Vilket jag fråga mig enda sedan den dagen. Men allt är bra, jag känner att livets väg inte är så knölig trots allt :)

Så jag tänker inte uppmärksamma denna dag till dig personligen. Jag vet inte om du läser här, kanske. Kanske inte.

Gör du det, så grattis på våran takklättringsdag. Där vi fick se Eskilstunas soluppgång från en kommunal byggnad inom stadskärnan. Fortfarande fundersam varför i hela friden vi gick upp där. Via brandtrappan, klättrar 4 våningar kanske och sedan längs takstegen och upp på nocken. Men det var fint.. oerhört fint :) 


Annars tog jag en promenad nu på kvällen, mycket härligt väder. Och då slog det mig en sak, om jag skulle gå i Sverige. Och sådana moln tog sig in över mig som var där.. DÅ hade jag lagt benen på ryggen för att komma undan regnet. Men här, här är det fortfarande uppehåll? Det är fint väder, de tär molnigt. Molnen påminner om Sauron och hela hans arme. Lite You Know Who känsla med. Men, nejdå. Det var fortfarande fint. Och sånt gillar vi :) 

Nu är dock kakorna slut och jag är sugen på öl. Men inte mycket att göra åt. Eller jo, i den här landet är det lätt att göra något åt det x) Men däröfr också lite mer spännande om man inte gör det =)  HEJDÅAtt lyckas med något är värt ansträngningen,
vare sig man pallar äpplen i grannens trädgård
eller klättrar över ett berg.
Man kan skryta för sig själv.
-// Vet ärligt talat inte vem :(

LejontandDet här med att vara överproduktiv. Det ska man se upp för. Det är farliga grejor det. Jag har alltid vart den, som ställer upp. Och jag tror, att det ligger i från långt tillbaka. Trots allt, om du vill ha ett ja på en fråga. Vem frågar du troligast, den som gav ett ja senast eller den som sa nej? 

Troligen den som sa ja. En gång är ingen gång och två är lika med noll. 

Det betyder att har du ställt upp en gång, lär du få göra det igen. Och igen och igen och igen. I slutet, är det dina handlingar som styr dig, och inte tvärt om. För jag menar, kom igen. Är du den som ställer upp, inte slår man bara av det rakt av och helt plötsligt blir en sur mjölktetra som skiter i alla? Naaah .Det är inget smart drag. 


Istället, lägg dig sov. Fundera ut hur taket skulle se ut om du fick måla om det. Rosa? Fullt med fluffiga brääkande får eller kanske syrsor? Blåa sådana då självklart. Nej, lägg dig ner och försök o lista ut hur allt såg ut när första myran lyfte ett barr. Var det svartvitt, var myran själv, hade den 6 ben och vad hette den? 

Det är en morgondag imorgon också, vi kan lösa problemen då. Eller på onsdag, har nog tid över då med (: Många känner krav att hålla sin gräsmatta ogräsfri
för att visa att de har kontroll över det som växer.
Jag har löst det genom att medvetet
låta maskrosorna växa fritt.


P.S Visste ni att namnet maskros kommer ifrån att de ofta har massa fula tripsar. Vilket är de där fula krypen som ofta springer runt inne i maskrosen? Ros saken är väl från deras lite spetsigare blad kanske, vilket jag chansar mig till, då maskros heter Løvetann På norska, dvs Lejontand. Och på engelska dandelion som är från franskans dent de lion som ordagrant blir tand av lejon eller något sånt. 

Tack Wikipedia för att du hjälper mig med mina livsavgörande funderingar, är dig evigt tacksam! 
Milk chocolateHär sitter jag. I köket. Lyssnar på jättenegativ musik.. Det är det värsta med minneskort större än hårddisken på datorn. Man kastar in allt i mobilen, så när musiken går på slumpat. Ja då får man ta många smällar. Men Adele får fortsätta sjunga. Även om hon alltid kommer att älska mig, och jag inte ritkigt bryr mig så är det för krävande att gå och byta låt. 

Tvättmaskin #2 går för stunden. Och idag hittade jag på en jätterolig lek. Eller, har tänk på det tidigare. Men inte försökt göra allvar av det. Så -> Sanne, som lever i framtiden. Ska tex säga vad det är för siffror som vinner på lotto. Och jag ska spela på dem siffrorna, och hoppas på vinst?

Eller om det sker ett rån i en butik, så ska jag stå vid den butiken när klockan blir dags och försvara butiken!

Eller som jag fick reda på att det var jordbävning 16:12 eller något. Så håller jag i mig extra hård då.

Jag har massor med ideer, men det är rätt svårt då inte Gud kunde se till att vi har samma map. Så det där med att rädda banker, leka riktig superhjälte och sånt blir rätt svårt. Men jag fick iaf dagens väderprognos av henne.. Sol och lite vind. KANON! Tvätta sängkläder. Jag kollade min egen prognos på telefonen, och den säger regn. Men dah, om någon kom från framtiden. Någon som du litar på. VIsst skulle man lita på den då? Och än så länge har det funkat. Sängkläderna hänger på tork, i moln, men iaf inte regn? OCh jag har spridit ut kakor under bord, utomhus och under dörrkarmar ifall jordbävningen slår till hårdare än tänkt och jag behöver nödproviant för att klara mig ett dygn eller två.

Har även dammsugit, och sett en film på morgonen. Jag har denna natt inte sovit så bra. Varför vet jag inte, men en jäääkla huvudvärk och halsbränna så jag trodde jag skulle dö. Så vid 6-7 tiden drog jag igång en film.. Just live with it.. Eller något .Den var bra. Lite pinsam.. Men slutade fint :) 

Nu ska jag blanda saft, äta kakor och.. ja fortsätta min söndag med det planerade arbetet.

Nu spelas... Taylor Swift!  


Our song is the way you laugh
The first date man, I didn't kiss her and I should have
And when I got home, 'fore I said amen
Asking God if He could play it again
-// Taylor SwiftEinstein, Albert Einstein. Med rätt att leka smart
En bild säger mer
än tusen ordGe blod, svett och tårarIdag har jag fortsatt mitt försök att vara en vänlig själ. Jag har så att säga, ansökt om att bli blodgivare. Jag tänkte, det är snällt. Det gör inte ont. Det kostar inget. OCh det går fort. Och massa sånt, ultimat! Sen får man en slant, typ. Och den slanten kan man skänka till annan välgörenhet? Typ Wooah vilken snäll människa jag skulle vara då och då då? Jaa ellerhur! 

Så, med friska ben googlar jag fram mig till Scottish Blooood Giving Website of SCotlanDS AweSomNesseISes. Nejmen blodgivare saken för skottland iaf, och registerar att jag vill ge blod. Så de skulle kontakta mig. Jag väntar 5 minuter och tycker att det tar för lång tid, så tar tag i det själv och bokar en tid själv via deras hemsida. "För blodgivning" Inser jag.. Och inte för registrering.. Så jag pallrar mig ner till stan, anläder typ 45 min innan bokad tid och säger som det är. De rebokar min tid till då jag var där. Och jag får papper att fylla i. Namn, kryss här, adress, kryssa där, skriv under tec etc etc. 

Sedan går en tant igenom mitt papper för att se så allt ser bra ut. Hon frågar angående medicineringen jag satt Yes in the Box (fiffigt va? ;D ). Säger jag är diabetiker, behandlar med insulin. Då blir hon ledsen i hela ansiktet och säger tyvärr. Diabetiker får inte ge blod. Och har med något jag inte riktigt hängde med på, men att det försvinner blod. Och då är det en risk för att skada mig? Så jag var inte godkänd :/ MEEEEN, hon skulle kolla vidare om det var något mer som gjorde att jag inte kunde ge blod. Var på jag svarar, "Ifall det skulle läka av sig själv och jag inte blir diabetiker längre?" Lite såhär småsur som jag var ;( 

Hon hittade att eftersom jag piercat mig inom de närmsta 12 månaderna, får jag itne heller ge blod. Annars såg det fint ut. Jag frågade sedan om blodplättar, eller så roligt som platelets som det heter på engelska. Men samma där, även om jag får tillbaka blodet så är det en risk för min diabetes. Så jag får inte ge sånt heller :( 

Jag frågade henne om det fanns något annat, och hon nämnde Bone Marrow, dvs benmärg. Eller om jag vill vara en vänlig skäl så behövs det folk på militärmentalsjukhuset eller något. Jag bah yey. 

Benmärg slog jag upp nu här att jag inte heller få ge, Diabetiker. 


På vägen ifrån blodcentralen som ligger längs gågatan typ. Springer jag på "Hej, skänk pengar till oss"- människor som jobbar för ena var World Vision och andra Child.. Ja något sånt. Men måste vara 20, så stod och spydde galla på tjejen som jobbade för World Vision om hur orättvist livet var att jag inte fick hjälpa till x) Men hon var trevlig, enda som fortsatt prata, och DRIVIT en diskution efter att "Nej jag kan tyvärr itne skänka pengar".

Mycket trevlig! 

Sedan bar det av mot en park, läst klart min bok och köpt två nya. Och ja, nästan en produktiv dag faktiskt.

Nu ska jag göra mat av min kyl. ALLT SAMMTIDIGT WOAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH
Genom att troget arbeta åtta timmar om dagen
kanske du slutligen får bli chef
och arbeta tolv timmar om dagen.
-// Robert FrostRed Cross vs The Knight TemplarIdag tappade jag hoppet på stora delar av mänskligheten. Sad moment som de ledsna säger. 

Jag liksom fick ett brev i brevlådan idag, o noes. Shit Sherlock! Det var Brittish Red Cross som skickat till mig, och ville att jag skulle donera pengar. Vilket jag jättegärna vill göra! Och nej, det är ingen ironi i det.. Jag vill donera pengar. Enda är att man ändå hört lite krims om röda korset, som man förlorat respekt för dem. Så jag gav dem en sista chans, och skickade mail till deras brittiska kontor med först att jag vill skänka pengar. Och sedan frågade jag snällt och fint med texten.. The red cross that the Templars wore on their robes was a symbol of martyrdom, and to die in combat was considered a great honor that assured a place in heaven. - Wikipedia

Känner ni att ni på någotvis, är dagens Tempel Riddare?


Personen som svarade gav mig inget personligt resonemang på detta, utan gav mig en länk likt en robot.. : http://www.redcross.org.uk/About-us/Who-we-are/The-international-Movement/The-emblem

Där finner vi :

Origin of the emblems

The red cross emblem is an inversion of the Swiss flag, which shows a white cross on a red background. This recognises the historic connection between Switzerland and the original Geneva Convention of 1864.

 

But while the red cross emblem has no intentional religious meaning, the symbol reminded soldiers from the Ottoman Empire (modern-day Turkey) of the crusaders of the Middle Ages and so in 1876 they began using a red crescent instead.Samt på en vidare länk om deras religösa syn :

The Red Cross Movement is not a political or religious organisation. This neutrality means that we can reach and offer unconditional help to people in need whoever and wherever they are.
Så de sa inte NEJ!, men de sa heller inte ja :/ De inte kunde inte ens säga "Ja men vi är väl lite som dem ändå, vi är rätt snälla o rara som dödar i Guds namn." Nejmen ni fattar grejen. Väldigt stor besvikelse. Inget erkännande, men inget nekande. Så antar, att jag får hoppas vidare. Vore rätt coolt om de var den delen av tempel herre orden som gick under jorden och överlevde när de skulle brännas ut. Trots allt skickat ett mail till Svenska röda korset, så kommer nog en uppdatering om vad de sa senare.


En sufi fick frågan,
"Vad är andlig ridderlighet?"
Han sa, "Att det inte spelar
någon roll om det är ett helgon
eller en icke troende
som äter med dig. "
-// Sufi Tradition
Tänk kreativtSist jag var i Sverige köpte jag en bok vid namn Maxa din hjärna - manual för dig som vill bli smartare. Min bror skrattade lite när jag visade den. Den ser ut att vara för en treåring. Men tror det är en av de bättre böcker jag börjat läsa. Nog för att jag börjat läsa fler än vad jag avslutar, och gärna, som för stunden läser 5 böcer åt gången. Så avslutar de alltid inte så snabbt. Även om jag tagit mig igenomhalva på bara några få dagar. Och jag tänkte nu, skriva över ett par stycken text från kapitlet Tänk kreativt
Orginiella svar

En lärare i fysik tänkte ge en universitetsstudent noll poäng för svaret på en tentamensfråga. Studenten ansåg att han borde få full poäng och anklagade skolan för att inte förstå hur väl underbyggt svaret var. Till sist enades läraren och studenten om att hänskjuta frågan till en opartisk skiljedomare. 

Tentamensuppgiften lydde: "Visa hur man kan avgöra höjden på en byggnad genom att använda en barometer. "

Studenten hade svarat: "Ta upp barometern på byggnadens tak, bind fast ett långt snöre i den och sänk ner barometern till marken. Dra sedan upp den igen och mät snöret och barometern. Summan av deras längder är lika med byggnadens höjd. " 

Andra Försöket

Domaren påpekade att även om studentens svar var korrekt visade det inga prov på kunskaper i fysik, och därför kunde det inte få några poäng. Sedan föreslog domaren att studenten skulle få en chans till. 

Han fick sex minuter på sig att besvara samma fråga med anvisningen att svaret måste bygga på kunskaper i fysik. Efter fem minuter förklarade studenten att han hade flera svar och försökte välja ut det bästa. Till slut hasplade han ur sig följande svar: "Man tar upp barometern på byggnadens tak, lutar sig över kanten, släpper ner barometern och mäter med ett stoppur hur lång tid det tar innan den når marken. Sedan får man fram byggnadens höjd genom formen S = (at^2)/2. "

Domaren valde att ge svaret ett högt betyg eftersom studenten onekligen hade visat att han hade kunskaper i fysik.

Alternativa svar

Eftersom studenten hade sagt att han hade flera svarsalternativ frågade domaren vilka de andra alternativen var. Studenten svarade: 

1. Man tar ut barometern en solig dag och mäter barometerns höjd, dess skuggas längd och byggnadens skuggas längd, och sedan kan man utifrån proportionerna räkna ut byggnadens höjd. 


2. Man tar med sig barometern och går uppför trapporna. Medan man går mäter man vägen med barometern som linjal. Sedan lägger man ihop barometerlängderna för att få byggnadens höjd. 


3. Man knyter ett snöra i barometern, svänger den som en pendel och beräknar den gyromagnetiska kvoten, med vars hjälp man kan räkna ut byggnadens höjd. 


4. Man tar med sig barometern, knackar på hos husägaren och säger att han får en barometer om han talar om hur högt huset är. (Även om det svaret inte bygger på några kunskaper i fysik bygger det på att man använder barometern. ) När studenten märkte att domaren inte var alltför imponerad av den sista lösningen medgav han motvilligt att han också kunde svaret som stod i läroboken: 


5. Man mäter lufttrycket på marken och på byggnadens tak och omvandlar skillnaden med en formel som visar hur lufttrycket sjunker med stigande höjd. 


Studenten förklarade emellertid för domaren att han var så trött på att skolan försökte lära honom hur han skulle tänka att han hade bestämt sig för att revoltera.


Jag tycker vi ger grabben en applåd, även om historien är sann eller inte så må jag erkänna att det är.. att tänka en aning utanför lådan.


Focusing on your goals
and long-term gains
can motivate you to resist
short-term temptations.
-// Duncan Bannatyne
Tejp ditt äckelNästa gång jag hittar en lägenhet, då ska jag fan se till att den är diabetikeranpassad. Vet ni hur irriterande det är, med dörrhandtag, och sådana här modeäckeljävla skåpslucke/lådhandtag?! 
Så jag tejpade kanterna. Nu kanske man inte fastnar med den helvetsjävla slangen och sliter ut insulinet varannan dag. 

Ordspråk eller citat?
Finns inget som med ord
kan beskriva detta!
-//Jag Fan SJälv
Glasflaskor, blod och Dalahestar
Nu vet man att vintern är påväg. Eller hösten iaf.. Det finns en sak, som jag aldrig har haft problem med under min uppväxt. Men har drabbat mig det senaste året.. eller två. Och det är näsblod. Ska säga er att helteckningsmatta och näsblod är inte kompisar, men tror jag klarade den inatt. Vet att jag klarade mina viktiga papper som ligger på golvet iaf. H3h3h3, viktiga papper på golvet. For the Horde liksom! 

För övrigt höll jag på att dö igår. Var rätt spännande, har väl inte hänt förut. Vad jag vet... Inte såhär nära, eller så givet som allt blev. Så låt mig berätta: 

Jag gick på en vacker liten gata med många brummande fordon bredvid. Eller många, vad jag minns såg det komiskt ut när det är 6 bussar står på rad efter varandra. Men iaf, gatan var vacker. Doften var inte så vacker, men husen var vackra. Solen låg i moln, och molnen svävade på himlen. Som magi.

Klockan var någonstans mellan 15-18. Närmre 18. Det var ju liksom en lördag, och det är något med mig och människor. När de springer sådär, som myror, då är de bara fula och äckliga. Så att hålla sig undan var något jag planerade att göra hela dagen, men jag fick på eftermiddagen en knäpp att jag ville ut. Till stan, för ärenden. Hela promenaden in till stan gick bra, jag lyssnade på BBC radio 1. Då är allting bra. Nästan. Passerade lägenhterna utanför min hus, lekparken, bron, tunnelbanan, skolmuseet, tunnelbana 2, går under nya motorvägen, förbi husvagnssnabbmatslådan, över en av konstbroarna, går förbi en mamma som tar kort på 3 tjejer med sin mobil. Och en far som tar kort på en liten kille. Passerar Casinot vid ån och svänger in av gatorna för att gå under järnvägen för att nå gågatan. Jag korsar vägen som är överfull av bussar som skymmer min sikt, men jag chansar och går.. Och överlever. Fortsätter att gå mot stan för att kunna ta den lilla korta vägen under station. BANG!

Jag stannar till. Står helt still och försöker komma på va fan hände. Varför stannade jag? Då jag inser att något föll framför mig.. Tittar ner och ser ett isblock? ^o) Efter ungeäfr ½ sekundsövervägande inser jag att det är fel årstid för isblock från himlen och noterar att mitt isblock 1½-2 m framför mig.. har en etikett? Det visade sig snart vara en glasflaska.

Denna glasflaska föll med sådankraft att det inte blev något glasstänk. Då är det kraft. Den föll även så pass rakt, att det inte blev stänk i sidled eller något. Min fysik är inte den bästa, men ni som har sådan begåvning. Kan få berätta för mig vad det kan vara. I vilket fall stannade jag, samt andra passerare till och såg ut som idioter och letade efter vart fan den kan ha kommit ifrån. Men nej, ingen som viftade med en flagga och erkände. 


Så jag knatade helt enkelt vidare, och la väl ingen större tanke på hur nära döden man var... 2m, max. Från att ha fått en glasflaska saftigt rakt i skallen. Två meter är inte mycket, det är en död, som jag som person inte kan göra något åt. Hade inte spelat någon roll om jag vart tjock eller vältränad. Kort eller lång. Mörk eller ljus. Rik eller fattig. Jag hade vart lika död för det. 

Enda som kunde räddat mig, är om jag var en värdetransportslirare. De jobbar alltid själva, men grabbarna har en fin hjälm på huvudet med glas framtill. Skjorts, tshirt och en stencool kravallpolishjälm. 


Annars hittade jag den här när skulle gå ut. Stannade vid min dörrtrapp och läste lite, blev glad :') 

Sedan hittade jag denna på Waterstones, en bokhandel större än IKEA kungenskurva.. Nej kanske inte. Men 3 våningar böcker ger ett urval på mycket. Men inte lilla sjöjungrun. Blev bara så facinerad över att det måste vara en dalahäst på framsidan, den är ju svensk? Varför hade inte de tyska hakkors, franska en baguette och italianska en ferrari. Eller grekiska en maffia lirare med tzatziki morsan o polisen på? 

Därmot så hittade jag en världsrevelotionerande bok av Duncan Bannatyne, en av UKs största investerare. Så skall fortsätta läsa den boken. Tagit mig en bit igenom. Så bara knata på... 


Trevlig kväll, leverpastej! 


Perfectionism can be
too time-consuming
-// Duncan Bannatyne
Home sweet vänstertrafikNästan hemskt hur mycket bättre det känns med vänstertrafik. Jag vet inte varför, men känns verkligen så.. Home sweet vänsterstrafik.

Nu är man alltså tillbaka i landet Kilt. Och vart i nästan ett dygn, dagen har spenderats rätt lugnt. Vaknade med att som vanligt inte veta vilken klocka som går rätt. I vilket fall kastade jag på mig skorna för en promenad och köpa mjölk och ägg. Här skulle ätas flingor och stekt ägg! Så även det blev, gillar inte stekt ägg. Men blev sugen på det, så va fan. Man får väl offra sig! 

Annars har jag vart och handlat, och jag känner mig inte som genomsnittsbritten när halva matkorgen är full efter att bara ha passerat grönsaksavdelningen. Men handlade lite fisk och sånt också så de tittade inte helt snett. En friskpromenad det blev där med alltså. Sedan har det städats för fulla muggar. Bild på resultatet kommer längre ner. FÖr det är ju så att min hyresvärd inte lämnade lägenheten ens i närheten av städad då han försov sig? Vet inte vem som städar en hel lägenhet timmarna innan man flyger. Men kanske han. I vilket fall bad han om uirsäkt, och sa att nästa gång bjuder han på mat! 

Så har dammsugit hela lägenheten, har tvättat golv på de icke helteckningsmattbeklädda ytorna, torkat bänkar, tvättat diskat tjoat hejat och framför allt.. Nej. Inget framför allt. 

Fin dag har det vart. Både väder och allmänt. Vart lite tjurig och snubblig i händerna. Fumlig kanske det heter till och med. Men det har gått vägen. 

Nu tröttnade jag på att tvättmaskinen fastnat på TVÄTTAR knölen. Så tvångade över den till SKÖLJNING. Höhöhö

Nu ska jag se Snapphanar, snart hänga tvätt hoppas jag. Slänga in mina löparskor i tvätten ska jag inte, de hinner nog inte torka till imrogn bitti så slänger in dem då. NEj, ska nog inte göra så mycket mer idag. Skicka lite mail och se snapphanar. Planera morgondagens bus lite också kanske ja. Sen får det vara nog! 
Lite fint väder fick man allt på morgonkvisten! 
Men som ni ser är det ack rätt bött på backen. Regnet föll under natten. Splasch splasch plasch plasch! 
Denna kan vi tillägna Tony, som jag tror är lite sjuker. Det är mina grannar, som har lite finare gräsmatta än vad jag har, och dessutom har en Packman på sin gräsmatta. Eller två, är en på andra sidan till höger med. Men den var inte lika lätt att fota :/ Såhär såg en stekpanna ut när jag kom hem, min hyresvärd har försökt steka köttfärs. Observera försökt. Ser det ut såhär efter.. tycker jag inte att man går under kategorin "Godkänd köttfärsstekare" 

Och såhär blev köket, efter att bänkskivor bytade, min städning och allt sånt. Man ser även på bilden min mat, ris och fisk av okänd sort. Sådan som bodde i vattnet iaf. Samt min tandborste som jag har kokat rent. Sen syns min externa HDD dator, fiskskål och annat kul som kanske inte var tänkt att var amed på bild. MEn jag orkade inte flytta det, kapish? 

Kanoooon! Det var allt för idag, ha en fortsatt trevlig.. stund och glad fredag (imrogn idag eller när du nu läser det) HEJDÅ! 


When people go to work,
they shouldn't have to
leave their hearts at home
-// Betty Bender

RSS 2.0