Köttgryta med smak av julSom utlåvad skall det idag bli köttgryda med smak av jul. Kruks som behövs ser ni nedan! 

1 st

fläskfilé

5 dl

grädde

2 dl

mjölk

2 st

kanelstänger

10 st

Kryddpepparkorn

1 msk

socker

 

rosmarin


Så gav mig på jakt efter det som nu saknades! 
Vilket slutade rätt så illa, i Sverige är det alltid fullt skå på julafton (Dessa idioter firar det idag). Även klockan 14. Här var det rätt dött ska jag säga er. ALLT var stängt. Fanns inte en butik öppen. Hittade en liten kisok som säljer tidinignar och snacks typ. Men de hade inte fläsk. Ni ser iaf pricken mitt i gatan här.. långt där borta? Det är en männska.

Lyckligtvis är jag mästare på improvisation! Kyckling får det bli istället... så fräs kyckling så den smattrar och smäller lite. 
Och då jag inte gillar att steka kyckling i en kastrull, så släng ner det i en kastrull och stek det när det är stekt. Känns bättre, tro mig! 

Tillsätt nu det du har i kylen av grädde, och tillsätt resterande av krämig fräsch. Blanda ut och låtsas som att det är samma sak och tillsätt det i kastrullen med kycklingen. Glöm inte krydda! 
Det kommer nu att se ut typ såhär efter att du rört runt det lite.. gasa på, som Hitler sa, och få det att puttra lite vackert. 

Till skillnad från gårdagens rätt så vill vi inte äta detta ensamt, så slå igång en kastrull ris. Och under tiden det kokar sig fint..  ---> 
Ät en nygräddad kanelbulle från IKEA som precis kom ut ifrån ugnen. 
INse nu att du hellre vill ha potatis till grytan, ta en tugga på din kanelbulle. Smaka av grytan och konstatera att den passar bättre till potatis trots allt.. så koka klart riset och slå sedan på potatis istället! Krydda rikligt med dill och gasa för fulla muggar, finns fort farande jud.. potatisar.. att koka! 
Skrapa ihop en fin sallad
Stjäl ännu en gång ett blad från blomman i fönstret, och servera. Gärna med en öl och aftonbladet. 

Smaklig måltid!The perfect blossom is rare thing.
You could spend your life looking for one,
and it would not be a wasted life.
-// Katsumoto in The Last Samurai
Kikärtor i kryddig tomatsåsSåhär firar man jul i brist på annat. In på "Vadfanskajagätatillmiddag.se" Eller vad det nu var och tillaga det första som kommer upp! Det blev Kikärtor i kryddig tomatsås!
Mums  Klicka in och få recept, för att springa iväg och köpa allt som inte fanns hemma (vem har något av detta hemma? :O )8 st

hackade vitlöksklyftor

2 st

hackade jalapeños

5 cm

skalad och hackad ingefära

3 st

grovt hackade lökar

2 msk

spiskummin

1 msk

koriander

0,75 tsk

cayennepeppar

1 burk

krossade tomater

2 burkar

kikärtor

3 dl

vatten

2 msk

färsk koriander


Så vi börjar med att skära lök, receptet säger 3 lökar. Jag säger 2 stora.

Mixa 8 klyftor vitlök. jag säger mixa så många som möjligt för att de inte når upp till mixerbladen. På med gaspisen ( HEJ MAMMA :D ) 


Och fräs löken


Se till att du har något bra att titta på. Tex Stuart Little! 

Inse att du inte har ingefära, för det glömdes handlas. Och att det inte vill mixas. Jag vet inte, är det någon som vet om det där kanske är en drinkblandare eller något? För den klarade inte av skiten. Så tillsätt palsternacka och öl för att få det lite bättre.
Glöm sedan bort att ta bilder medans du tillsätter krossade tomater, kikärtor, kyrddor och annat kul. Kan vara pga att jag faktiskt diskade samtidigt, glöm inte diska. Ingen gillar ett smutsigt kök. Gå till blomman i fönstret som du inte har en aning om vad det är för blomma, stjäl ett blad och sätt ner. Servera! Och glöm inte ta bort bladet, tror inte man ska äta den. 
Nu är Stuart little slut och maten skall ätas till en film från när man var liten. Matilda.

Serveringsförslag säger att det skall ätas till något. Men spara tid genom att äta det som det är :)
Smaklig måltid!


- - Varning för de hela vitlöksklyftorna som inte delades i mixern - -Mr. and Mrs. Little,
we try to discourage couples from
adopting outside of their own... species.
It rarely works out.
-// Mrs. Keeper


OH MY GOD. JAG INSER NU I EFTERHAND ATT HELA SÖKSAKEN ÄR JU INSTÄLD PÅ GRÄSMAT. INte undra på att jag fick äta upp kaninens mat : ( Testade vad jag fått äta med kött... kycklinggryta med smak av jul. Nästa uppdatering blir imorgon, detta skall då bli min frukost! Tror jag... eller lunch. Ses då allihopa!

Liten extra uppdatering här... Är ju julafton? Och tomten har ju vart här med ett paket! En get i Tibet! :O Tack tomten :D Lampa lampa på taket därJag glömde tillägga igår, att jag fixade ju lampan här. När jag flyttade in var lampan inte mycket att hänga i granen. Den var grådisig och gav inge ljus alls :/ Så beslutade mig att ta mig för att köpa en fin lampa någonstans samt se om jag kan koppla om så jag slipper tända lampan till mitt rum, UTANFÖR rummet. Vilket de tycker om att göra här. 

OCh tack far för att du indirekt lärt mig att göra detta, mest genom att låta mig klättra på stegar och utsätta mig för det farliga :) Men se där, det gick ju bra! :D 

Så jag gav mig iväg till diverse gör det själv affärer. För att bara hitta dyra lampor för 200kr. Men svensk som jag är så kom jag ju på att IKEA finns! Så med min teflonon in på hemsidan, kolla öppettider och sedan på buss 23A som herre jesus så hon körde. Man har ju unga och friska ben, men även jag satt klistrad mot fönsterrutan när bussen kom i 150km/h i 90 gradig kurva. Medalj borde hon dock ha för att hålla den på vägen. 

I vilket fall, IKEA, fann en lampa fan inte en av o på knapp men fann en dimmer. Even bättre tänkte jag.

Så hem och börja klippa och skära i denna dimmer gjord för bord eller golvlampor. Så måste fixa om sladdarna. Sagt o gjort, done. Tyvärr var det lite mörkt för att installera den i taket ikväll. Way to mörkt. Så sov på saken. Morgon det blev igår och den kopplas in i taket. Stänga av säkringen som Matt visat vart den sitter och börja. Efter ett tag hör jag hur min lägenhetstjenis skall duscha, med öppen dörr? Så säger att jag kan dra igång säkringen om du vill. Men nej. Så fortsatte. Efter MYCKET om och men, slit och släp och fan va den trasslade. Så ville det tillslut. Bilden ovan visar hur det blev.

Vet ni vad det bästa är? :D När jag hade kollat in allt men inte skruvat fast den i taket, bara så att se så det var rätt kopplat så inser jag en sak som gör mig både lite full av skratt men även rätt orolig. Chris hade inte behövt duscha i mörker. det är TVÅ säkringar för taklampor i lägenheten. När Matt testade så slocknade lampan i hallen. Men den är till fel sida. Detta betyder att jag kan ha stått med mina fingrar.. sluta läs nu mamma och pappa och fortsätt lite längre ner... utan att stänga av säkringen. DÄREMOT så testade jag varje gång innan jag tog bort lampan, när nya var på plats och testades och så tästade jag att tända efter att säkringen var av. Och den tändes inte. Så teoretiskt sett så kan jag inte ha utsatt mig för det. Men ändå var fel särking? Så vet inte om jag blandade ihop eller något. Men tufft va? :D

Nu ska jag bara se vart jag ska göra av sladden, vet inte om jag vill ha den på vänster eller höger sida :/ 


At least you'll never be a vegetable
- even artichokes have hearts.

-// Amélie PoulainALEEVEN
Som efterfrågat kommer nu bilder från nya lägenheten. Och vi börjar med utsikt från mitt fönster nattetid. Mitt fönster är då från golv till tak och kanske 1½ m brett. Så rätt okay.  
Rätt fint, huh? 


Sedan har vi mitt rum här ovan, ber om ursäkt för dålig bild. Men i princip omöjligt att ta en bild. Jag har lätt minsta rummet. Nästan så badrummet är större faktiskt. Men då jag även är den enda som inte pluggar så är det även så att jag annars skyldig att betala bra mycker mer än vad jag gör. Så tänker inte bråka om det. Jag är rätt nöjd iaf.
Vardagsrummet med utsikt utåt, ser ingång till mitt rum till vänster.Vardagsrum åt andra hållet, nästan, bilden innan stor jag mellan sofforna där.. Mitt rum i högra hörnet. 
Kök, städat och fint. Jag har gjort det i ordning så gott jag kan, ja förutom strykjärnet då. Men ytterst litet kök med minimalt med arbetsytor. Så svårt :( 
Utsikt dagtid (Inte min bild, inte tagen idag. Men så är det väl dagtid, sommar tid, inte regntid) 


Lägenheten är placerat på 11e våningen. Så nu kan jag stå i hissen och säga. AALEVENYou know how people say
you can't live without love?
Well, oxygen's even more important.
-//Dr. House

Promenad
Ibland sker ju sånt som man inte berättar för föräldrar. Sånt som liksom, bara gör dem oroliga och man därför räddar de från att veta. Jag har haft en lite sådan natt. 

Festen med Hockey folket var lyckad! Bättre än förväntat. Var väldigt förvånad över att spelarna var så pass.. öppna. Så närvarande och så, härliga! Speciellt målisen Herr Suomalainen, lite irriterande att skottar inte vet hur man uttlar det. Men funkar. Själv pratade jag mest med hans flickvän, men det är en annan historia. 

Efter att ha druckit baren torr, och fortsatt i hotelllobbyn för att sedan fortsätta i Andys hotelrum när hotellet slutade servera alkohol (halv 5 eller något). Så var det dags för mig att gå hem. Delvis för att jag inte orkade Sarahs sammanbrott efter att fått reda på att hon "tyckte jag var söt" eller något. Och jag inte sa det samma. Jag tyckte jägern var söt. Min kärlek för kvällen. Samt att jag ville / behövde hem, så vid 6 bar det hemmåt. 

Och jag valde att gå hemmåt, och slita tag i en taxi på vägen då jag inte hade kontanter så det räckte på mig. Det tog säkert 3/4 av gångpromenad innan jag sprang på första taxin. Som jag vinkade in... "Hej, hem, tar du kort? Nehe, då behöver jag hämta ut pengar också" Stannar vid en bank aoutomat för att ta ut pengar, men blir nekad lådan för utläsnkt kort. Så blev ombedd att lämna taxin. Föröskte förklara att jag har pengar på kortet, det är att jag har bara svenska kortet med mig. Och den där lådan nekade mig på grund av icke brittiskt kort. Men nej, han ville jag skulle gå ur.. och så fick bli, utan större aning om var jag var.. Vilket ledde till att jag slog mig på gps och började gå åt rätt håll. av någon anledning hamnade jag på knatandes längs motorvägen :D 

Men kom på mig rätt fort, och vände.. ut på en vanlgi väg där jag hittade en mack. Och en ny banklåda. Lyckades få ut kontanter för att nu slita tag i en ny taxi. Slår mig på gps vart jag är.. igen. Var jag inser att det är 500m till vägen in bland husen som leder till bron som leder över till min gata.......... £30 rikare i kontanter. Men nu kunde jag lika gärna gå resten. Och så fick det bli.. Vid 8 på morgonen, 0,8mil lång promenad så var jag inte så jäkla berusad längre.. Haha, jo det var jag. Tar mig in i min lägenhet, ÄNTLIGEN och tvärsomnar ganska snart. 11 ramlar posten in och jag håller på att skita på mig då det lät som att huset föll ihop. 

Jag skulle flyttat idag, men så det iiiinte blev. INte en onödig millimeter har jag flyttat mig idag. Nu ska jag se klart min dokumentär i Bolivia och äta ugnspannkaka. H3h3 <3 Får även en bild från skridskorna här om dagen, woho
Yey


One change brings
upon a hundred more
- // Kazi Shams
OHH, juste! Ni som nu inte köpt några julklappar till mig än. Jag villha en Hockey tröja det står SWEDEN på. Och ja, jag är seriös :) 
Hej jag tigger julkortBlir ingen skidåkning med Rebecca i helgen, hade hoppats på det. Men naj :/ Istället så ser jag nog till att flytta redan på.. imrogn. Tror jag. Tror killen som har runnet nu skulle lämna det idag så. Men själv ska jag iväg till en VIP middag ( Är nog inte VIP direkt, är nog mer att alla är välkomna men ingen bryr sig så man får gå backstage iaf) hos Glasgow Ice Hockey Team, Braehead Clan. Så vet inte vad kvällen bjuder på, men full ska jag nog bli på denna afterski bar. H3h3h3h3

Hämtade även då nycklarna till min nya lägenhet igår innan jag träffade upp Ance med resterande folk. Kändes skönt, och hyresvärden är rätt chill med.  Efter det mötte jag som nämnt upp Ance med resterande folk. Det blev skridskoåkning på torget i en session, 45 minuter. Var rätt trevligt ändå. Pratade inom om om det verkligen var ritkigt is, och det var det. Och sen om slipningen var bra. Men det fick vi berättat för oss att av säkerhetskäl så är den värdelös. Men folk där verkade inte ha problem med att åka för det, VILKET JAG HADE. Noterade att jag var nog den enda som åkte hockey style. Alla åkte jätte fint och runt i en moturscirkel vilket var det enda tillåtna. Sen kom jag och tar många små skär AAAAAAAAAHHH fram. Men gick bra, efter ½ varv bestämde jag mig för att ta mig in igen och byta, men de förstod mig. De som jobbade där kunde inte åka med de skriskorna heller. Så ja.. alla skridskor var med taggar fram, för killar också. Men de nya jag fick var utan :> Och något bättre slipning! Woho!

Sedan Lina Fina kolon stort D ska du få höra :D Jag stod och pratade med.. några.. längre sargen(stavning?) när två små kycklingar försökte springa med sina skridskor. Så grymt söta. Så jag åkte ikapp dem och frågade om de ville ha tips. Först var de livrädda för mig, och vågade inte. Men sen vågade ena systern ta min hand, och den andra med. Så tog de ut på isen och visade hur de var tvugna att skära isen. För att gå som vanligt med skridskor bara liksom inte funkar. Sen tog jag en i taget i båda händerna så fick hon testa ta några skär medans jag höll i henne. Och gick kanon! Sedan systerns tur, hon var inte alls lika bra. Men gick väl någolunda tycker jag. En av de kläckte ur sig att hon skulle bli en isprissessa också. Sen lite senare under tiden hittade dessa små kycklingar mig på andra sidan rinken, så jag frågar dem hur det går. "Det går jääätte braa, kolla jag kan åååka  :D :D :D " små små kyckling. - Så de så Lina, ville bara bevisa att även jag kan vara snäll mot barn! :]Nu måste jag springa, sklockan är halv 1. Oh, glömde säga att jag kom hem strax innan 4 inatt va? Ances spelkväll slutade i som vanligt att folk drack. Speciellt Scott. Vi spelade Jeopardy... Scott var dyngrak efter ett gäng flaskor vin och en 6pack öl. Så helt klart var han kvällens charmör. Vid en fråga om Harry Potter skriker han ut, "Luke Skywalker, STAR WARS! " " 52! THE ANSWER IS 52!" Vänta, glömde säga att han skrek dessa när det inte var hans tur? 

Men han var även rätt.. rolig. På frågan "Ance tycker om att låna andas kläder, speciellt Roses. De gröna byxorna Ance har på sig, vilket storlek är det på dem?"  Vi svarar 16. Vilket var fel. Svaret var 14. Var på Scott, och jag måste ta det på engelska. " But the stores never show the correct size, am I not right girls? YEEEEEEY * och viftar med händerna som ett gäng fjortisar*"  Eller något sånt. Och hela rummet viker sig. Kan tillägga att han strax där på försökte dricka vin med korken på, samt ramlade över sig själv i hallen när han blev utkastad ifrån rummet för att ha skrikit ut GODRIC GRIFFINDOR, som faktiskt denna går var rätt svar på frågan. Så han var rätt full /:

NU ska jag springa, nu är hon närmre 1 och jag 3-4 timmar på att fundera ut SAMT torka kläderna jag ska ha på mig. Snöade igår också, smälter nog bort om 3 dagar. HEJDÅ
Life is not a matter of milestones,
but of moments 


Btw, min nya adress från och med nästa vecka,
så ni vet vart ni ska skicka alla julkort och sånt är ->

FLat 11/3
101 Maxwell Street
G1 4EP
Glasgow
you kay

Dörren var ju iaf kvarJahaja, såhär ser det då allt ut i dagsljus. Latjolajban, min hyresvärd verkar ha tagit det med lite ro iaf. Och grannen stannade förbi och tittade underligt, så stack ut huvudet och frågade om det var vackert. Han erbjöd sig att ta bort det för £20. Jag vet inte, jag tänker inte pröjsa.. jag flyttar i veckoskiftet så inte mitt problem länge till.
Vi hade ju tur att dörren stod kvar iaf! 

Vet inte om jag ska lägga bildtext ovan eller under bild. Vilket problem. 
Här är iaf ett träd, eller en del av en träd som ramlat. Värsta skadad som jag sett förutom mitt staket :( 


Nu mat, sedan tillbaka till verkligenheten. 

The life is good,
just not the people in it.
-// Meghan LozinkiTomte och tegelmur
Nu sitter jag här, med en kopp kallt te då jag glömde dricka det.. igen, och en massa lussebullar. Varför då undrar ni? Och det kan jag säga er, att det gör jag också. Tet är kallt och bullarna torra, men iaf inte regnar det här inne. Men det gör det där ute. FIck nyligen höra att det stått om stormen i Sverige med? Vilket gör mig nästan till kändis. Jag bjuder på två bilder idag, en på en tomte och en på tomtens att göra imrogn.. njut! Så ser man ut när man ska ut i stormen för att ta reda på vad som small.
Så ser det ut... det som small. 

Imorgon skall jag se till att få tillräckligt mångaoch bra bilder för att kanske få detta på en försäkring ( om de har uppfunnit sånt här). Sedan ska jag skriva bort skruvarna och se om man inte kan få bort trästaketet bakom huset iaf. Sedan flytta de stenblock jag kan. Oturligt nog sprack inte hela, så blir ett bökande för den som ska flytta muren.. För det gör inte jag.

Nu åter till lussebullarna och skrivandet!  HEj svejs! 

Do not use a hatchet
to remove a fly from
your friend's forehead.
-// Chinese Proverb
Vegan, Lucia och konspirationerIdag påminde My mig om att jag faktiskt borde uppdatera bloggen. Indirekt. Men vet inte, inte sådär jätte mycket som har hänt heller. Hyresvärden bodde här i helgen, så han kom hem med frukost till sin flickvän ( Inte mig, han och hans faktiskt äkta flickvän bodde där nere i lägenheten och han sprang iväg för att köpa frukost. Vet inte varför mitt havregryn och salt inte dög som en romantisk lördagsmorgonsfrukost? Så han köpte mackor istället, med fyrkantig korv/ mer haggis liknande. )  och jag fick smaka det! Men det smakade inte allt för illa faktiskt, var riktigt gott. Jobbigt nog :) 


Söndag bar det iväg till Alexandra med Ance för att ha julbak / något sånt. Blev lussebullar och pepparkakor. TITTA AMMI DE ÄR INTE KÖPTA :( Då hade de inte vart svarta.. Och tack My för saffranenanon :) Så idag på vegan knytisen hade jag med mig Swedish Lucia buns, veganvänliga givetvis. De hetaste ämnena ikväll var..

1. Om Amerika, både nord, syd och central, existerar eller inte. Diskuterades om hela USA var en påhittad stat skapad av den Engelska regeringen ( Inte skotska) för att avleda misstankarna om att England är det sämsta landet på jorden, och att Tony Blair är en massmördare och genom sin politik för en fläckfri organiserad brotslighetsorganisation.  Detta bevisades genom att hålla upp ett julkort och släppa, så det föll i marken för att påminna om tynglagen och därmed bevisa att flygplan inte kan flyga. När Andy motförklarade genom hur ett flygplan nu skall vara uppbyggt blev han bränd på bål.    - USA är alltså upbyggd i en lagerlokal i England där alla bilder tas. De vackra bilderna är tagna ifrån Skottland med filter och dataeditering för regnet.  - Det är även pga detta du ofta byter flyg i London. Egentligen flyger de dig runt i cirklar, landar på en annan del och går in i en av lagerlokalerna. 

2. Vad för glasssmak olika sortes sex har. Där vanilj var en mer lugnare och sensuell sex. Banan var lite gay och mörk chocklad med chili låter jag er räkna ut själva. 

3. Blod i största allmänhet, då Becca säger att hon inte vill jobba som doktor längre, hon saknar kirurg jobbet. ( Kan tilllägga att en gruppen är tooookkänslig för att höra om blod. Så hon lämnade oss, vi trodde det var för att hon var tvungen att gå på toa. Vi visste liksom inget om det. ) Så vi pratade om blod, nål, hiv etc. Och Andy som nu under julen har extra jobb på Royal Mail är trött på brev, han saknar att jobba med paket. Bara i Glasgow tar de hand om ca 1 miljon brev om dagen O.o 

I vilket fall, min slutsats är att jag ska nog äta 1kg köttfärs till frukost. Jag vill inte vara vegan och tillbringa alla dagar i veckan diskutera konspirationer, smak på sex och blod och andra smittkällor. Inte min grej.

Nu ska jag gå och lägga mig och se om det slutat regna imrogn. Ha en mycket trevlig lussebulle imorgon! HEJ HEJ Without leaps of imagination or dreaming,
we lose the excitement of possibilities.
Dreaming, after all,
is a form of planning.
-// Gloria SteinemNot even the birds sing anymoreDin tystnad gör mer ont än 
vad du någonsin kan ana.

SNÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖ


Igår försökte jag mig på en av de mest avancerade måltiderna jag någonsin gett  mig på. Trodde jag, men var inte så komplicerat, fiskgratäng stod på menyn. Och ska bli till lunch om några timmar också. Av någon anledning blev det dock en sådär 5 portioner, men ska väl inte klagas!Sedan bar det av till fröken Irland, England, Stockholm och herr Tyskland för pepparkakor och svensk mat. Satt och små åt kexchoklad, älgsalami, knäckebröd, kaviar och drack glögg o julmust. Fröken Stockholm blev glad iaf, Irland och England tyckte bara om julmusten. När fröken Irland smakade kex chokladen sa hon så vackert, "Everything in Sweden taste like bread. Even the coke (julmusten) taste like bread". Och sen tänkte man efter.. och då smakade allt bröd :( Frisk promenad hem sedan slutade som här nedan!
Och verkar som att det höll i sig, såhär ser det ut i skrivande stund :') H3h3h3h3h3h3h33h3


Life is a sexually transmitted disease 

-// Guy BellamyH-h-h-hockey!Igår bjöds det på hockey! Och inte field hockey som de spelar här, utan Ice Hockey. Kanske inte var Sverige - Finland stämning. Men det gick sig fint! Speciellt då hemmalaget Braehead [brehed (med rullande r och sch-ljud)] vann. Period ställning blev 1-0, 1-1 och 3-1. 2-1 målet kom med 45 sekunder kvar av matchen. Jag som hade suttit ner hela matchen, kritiserat och klagat på slöa spelare ställde mig och skrek, kramade och skrek. En sne galning två stolar till vänster om mig ramlade framlänges i tomultet och flög en stolrad ner, fastnade med foten och slog ut några öl. Lyckligvis var det inte någon som satt där. Men det var fint! Och han var glad. 

Och en halvliter öl kostade £3,3 -> 35kr säg och en korv med bröd £3,2  34kr eller något. Dvs. Ölen var 1-2 kr dyrare än korv. Facinerande land. 


Sedan blev det iväg till den närmsta belägna puben. Som även är en afterski pub vid glasgow skid/snowboard anläggning. Låter bilderna tala för hur imponerad jag blev. Men det var fruktansvärt härligt att få gå ut på denna altan och andas minusgradig luft. 

Nu ska jag rulla vidare. HEJ HEJ( kan fortfarande inte sidoplacera saker )

Never till a young person that anything cannot be done.
God may have been waiting centuries for someone
ignorant enough of the impossible to do that very thing

-// John Andrew Holmes

RSS 2.0