Jag har aldrig vart såhär långt ner i Danmark förut
Uppdatering! (Kastar in bilder i annat inlägg senare, har inga än så länge)


Och får sammanfatta mig rätt rejält här då mycket har hänt. 

Här iaf kommit tillbaka till Sverige för en stund, sov på flygplatsen där jag hittade en vän. Lisa. Tyvärr blev adjöet lite hastigt, så bytte aldrig telefonnummer eller något liknande. Men ska nog komma att överleva. I gbg, som jag landade träffade jag underbara lilla Emma :D Var så sjukt härligt att få träffa henne igen! Jag stank rätt rejält, så blev inget direkt kramkalas. Men var trevligt ändå! FIka, öl, kakor, prat och så (: Var oerhört trevligt! 

Mot 5 tiden satte jag mig på tåget mot Malmö, och ska erkänna att har nog aldrig vart så långt ner i Skåne tidigare. Så var spännande. Har därmot åkt bron, som går till Danmark I, och den kanske ligger där? I vilket fall, Malmö och Malmöfestivalen som gällde. Så väntade på station där då de skulle ramla in vid 20 för att göra mig sällskap, tyvärr kom de nog inte fören 20.30, men lika glad var jag för det! För det kändes som en cirkus när vad jag trodde, 4-5 personer skulle komma ut, och det visade sig vara.. 9-10 st eller något. Men det var trevligt! Lyssnade på Maskinen, The Ark, drack öl, pratade inte tyska och gick runt. Mycket trevligt :) 

Dagen efter var alla, som vanligt lite morgontrötta när man går och lägger sig vid 03-04 någon gång. En annan, som hade spenderat natten i vardagsrummet, reagerar ju rätt lätt så fort minsta rörelse sker i huset. Så var uppe vid och åkte iväg och köpte frukost med Värdinnanas far till alla andra. Mycket trevligt! Ägg och Bacon frukost med müssli mackor o gud vet vad.

Sedan var det städning som gällde. Mycket städning, allt skulle fixa för la kräftskiva! Jag tog mig uppdrag att klippa gräsmattan. I början ville ingen göra det, men i efterhand, när man fick privelegiet att dricka öl till. Då blev det kamp om den gula brum-maskinen! Som jag vann. Eller något. Var jobbigt och såg ut som ett gräsmonster efteråt, men var ändå rätt chill. STädning fortgick och alla var jätteduktiga, så inom en tid kunde festen börja!

Det var kräftor här och kräftor där, och ett mirakel att man inte luktar mer fisk än vad man gjorde. Det var snaps hit, och det var snaps dit. Det var 5 tyskar där, 1 äkta dansk, Många från fejkdanmark och faktiskt var vi nog 6 stycken från mellansverige. Så min humor och halvtogillande mot tyskland och Danmark var verkligen en hit! Eller?  Nja, kanske inte.

Uppstod lite diskutioner om det. Men inte någonstans på något otrevligt sätt!  OCh det gör väääldigt ont att säga detta, och jag måste verkligen pressa ur mig det, och jag tänker dra en sådan här sträck över så ingen egentligen ser det. 

Men Skånefolk/Danmark II:bor, är trevliga. Och jag vet inte, om jag till och med måste erkänna. Att de är nog fan trevligare än mellansvenskar.

Även, så insåg jag att.. även detta är svårt, men Tyskar är också fruktansvärt trevliga. Och tack vare dessa 3 damer som var där. Har jag fått ett intresse att 1. Åka till Tyskland och 2. Faktiskt lära mig tyska O.oDagen efter blev det skräpmat o film, lite lätt segt om du frågar mig. Men det gick, fick en promenad på slutet och vackra Idas sommarvisor med flera under längre in när My skulle sova, förlåt My! Inte fören jag ramlade in på ditt rum insåg jag hur mycket det egentlgein hördes :( 

Måndagen var det dags att åka hem, tåg en 4-5km löprunda på morgonkvisten då sova kändes överskattat. Blev samma runda som vi gick dagen innan, bara att jag sprang den två varv denna gång. Men det var jobbigt, danmark II var blåsigt, så där det var öppen mark. Hade jag givetvis motvind. WOHO! Skönt var det. 

Sedan bussade vi oss in till stan och shoppade loss. Eller, tjejerna shoppade och jag läste aftonbladet och testade hattar o mössor. Shoppa med 5 tjejer var ingen hit. Men det var underhållande i vilket fall! 

Mot tåg mot mat mot platform Kram kram kram kram kram hejdå alla :( Ska avrunda med att jag har haft riktigt jäkla trevligt, och träffat riktigt många nya vänner. Nu återstår bara att boka en resa till Tyskland för att se om alla är trevliga där, på riktigt!
Nu är jag i Eskilstuna och sitter med en lista på saker som skall göras. Halvlångkort lista må jag erkänna, allt från köpa piercing, skicka Mys kofta som inte åkt ner till Skåne än till kolla flyg och ny resväska. Så så, ska nog hitta något att sysselsätta mig med. Så bäst jag sätter igång! HEJDÅ


Wenn jemand eine Reise tut,
so kann er was erzählen
(När någon gör en resa
så kan han berätta något)
-//Mattias Claudius
Eeeh. HEJHUm.. Det var länge sedan jag skrev nu såg jag. 5 dagar sedan! Vilken hemsk människa jag är (:  

Så ska uppdatera er lite. Jag har hittat lite stormarknader. 2 st, Morrinsons som var version mindre. Tyckte jag var stort. Och idag har jag vart vid ASDA eller vad det nu hette, det var större. Och ASDA, som är likt Ica Maxi(fast större) har i alkoholsynpunkt större utbud än systembolaget i Sverige. Jag talar 4x25-30m långa hyllor. Som är högre än mig. Alkhol alkohol alkohol alkhol så långt ögat kan nå. Och självklart kan du få en 70is vodka för under 100kr. Resten är färdig mat, chips, fisk och haggis. Samt 0,05% grönsaker. Yey! (Sista är inte till 100% sant)

Har idag även haft vägarna förbi Celtic Park. Där inne fick jag stopp i pumpen, insulin pumpen. Men lätt fixat. Hittade även att Celtic har egen Vodka, Whsiky, Rödvin, Vittvin och Champange! Alkolister.

Och dagens hemskaste.. Eller gårdagens. När jag gick hemifrån. Så glömde jag släcka lampan :( På toaletten. Och det är lite så jag faktiskt börjar fundera, hur i satans hela världen gjorde jag det? Jag brukar inte ens tända lampan. Är liksom ett hål rakt upp med fönster, så ljus finns iaf så man inte pissar på väggen. Och är det mörkt ute, kan jag glädja er med att jag inte ens alltid, om jag är sjäv  hemma givetvis, inte ens stänger dörren. Slöseri med tid liksom. Måste ha tänt lampan för att raka mig eller något, sedan duschat och sedan glömt den och hela allt o jag vet inte! Men den var på när jag kom hem iaf.

Och mina grannar har jag pratat med här om dagen, och herre jesus va han måste lära sig att tugga klart. Han snackar värre än en full dansk. 


Så! Nu är ni med i svängarna igen. Imorgon natt tar jag mig till flygplatsen, slaggar där tors-fre då mitt flyg lyfter.. lite för tidigt. Spenderar Fredagen i gbg och tar mig på Fredakk kvällen mot Lundet och Sundet för Sky:et och My:et. Samt alla kräftor såklart! Och tyskar, och danskar och vad som nu mer kommer närvara. Är lite rädd för att jag kommer vara den enda Svensken, eller som iaf pratar svenska där :( 

Blir att lyssna på SD's valsång och äta potatis och snapsa för mig själv O.o OCh hur jag älskar de orden nedan. Hörde de ur en film, filmen Age of Heroes..
En kille står med WWII vapen ovanför huvudet som straff för att ha spelat duktig på skytte banan. Misstänker han stått ett så då han skakar.. 

Då säger kotten som vaktar honom, (ingen riktigt kotte) något i stil med "Pain my son, is the weakness leaving the body". 

Så kom ihåg det, det svider säkert. Men bara att fortsätta trampa. Res er, vänd andra kinden till och gå på. För smärtan du känner, det är svagheten som lämnar kroppen. Och tyvärr, ibland genom de mest trånga och smala porer den kan hitta! 

Pain my son.
Is the weakness leaving the body
-//Någon överlirare till kotte från Age of Heroes
Left 4 Dead IRLH3h3h3, dubbla inlägg idag.. Är jag inte fantastisk? :D 

Tänkte bara meddela att jag har vart och filmat idag, aaaaha? 

World War Z, en film med Brad Pitt håller på för stunden att spelas in i Glasgows centrala delar. Så hade vägarna förbi, rätt roligt när man hör filmteamet.. "Camera Ready!" Och hela folkmassan som trängs för att få en blick vad som sker kastar upp ett sina mobiltelefoner som om det vore på liv och död! Jag överlevde btw :) 


Ser ut som att någon gång under filmens stunder kommer en volvo att bli påkörd av en ambulans. 
En SWAT bil framför den i vanliga fall inte amerikanska domstolen. Rätt bra gjort, huh? 
Någon scen där polismotorcyklar ska köra ditåt ----> Nu står jag där motorcyklarna stod, ungefär.. Här är massa statister och bilar som.. på nästa bild.. Springer för sina liv! 
Och här i förgrunden ser vi, vad man kan tro är det extraknäckande kamerateamet. Polisen ser ut att ha bråttom! 
Men lite amerikansk film utan militärfordon finns ju inte? Nix piX! 
Faktum med att jag sprang nog på en av zombierna senare under dagen, ful var hon och mycket grå i ansiktet. 

http://www.bbc.co.uk/news/uk-scotland-glasgow-west-14523503

Kan ni läsa lite mer om vad som sker (: 


Nu skall jag springa vidare, HEJDÅIn the land of the blind,
a one-eyed man is King
Rules of a TurtleIgår bestämde jag mig för att motivera mig själv och löpandet. Att ta sig halvmilen bara rakt upp och ner var jobbigt. OCh efter att kommit tillbaka till dörren och redo att spy, är det inget man längtar efter på morgonen... Så valde att trappa ner det en aning. 

Börjat följa löparschemat Emma gav mig för ett par år sedan. Eller när det nu var. Så idag var det 2-11-2-10 löpning som gälde. dvs, gå 2 löpa 11 gå 2 löpa 10 minuter och gå resten hem. 4km hamnade jag på ungefär. Imrogn är det istället 2-23 som gäller. Känns inte lockande det heller, men känns bättra än att känna att JAAAAAAG SKA KOMMA RUNT HELALALLAA. Det är helt enkelt skönare att springa efter tid. 

Tänkte även dela med mig av denna, som är den egentliga orsaken att publicerar. Vet att ingen egentligen bryr sig ett skit om hur min löpning går. Så därför: Bilden är hittad på en "blogg" liknande sak jag följer. Denna är funnen för Rules of a Lady. Jag följer, och uppdaterar Ruls of a Gentelman liiite oftare. Men ibland är det facinerande och se vad som försegår i huvudet på tjejer. Trots allt, majoriteten av Lady uppdateringarna är hur bra och inte dåligt man ska må. Man är jätte vacker och värd allt i hela världen. Medans majoriteten av Gentleman uppdateringarna är hur man ska ta hand om en Lady. Men är väl så det skall vara! 

I vilket fall, även om det är en "Lady" uppdatering, så var den klok. Även för oss Gentlemen
Life isn't about finding yourself.
It's about creating yourself.

Kvitter kvitter på väggen där... säg mig vilken fågel som smakar bästUttrycket säger "Fri som en fågel". Därmot vet jag inte om det är så fritt som vi ser det, vi spärrar trots allt in de där fåglarna titt som tätt. I alla fall de fina, vackra och ofta väldigt färglada fåglarna. Medans de som bara är gråa och fula får flyga runt och picka smulor i betongen.

Jag tror livet som fågel måste vara svårt. För det första måste det vara jävligt jobbigt att prata. Har stött på människor man får huvudvärk av att tala med. Men ha en diskution med mig själv skulle ge mig huvudvärk om jag var en fågel. OCh de verkar alltid hungriga, som om det vore någon skilllnad. På tal om det, jag har fått tillbaka min hunger kom jag på. Men även om jag konstant är hungrig, så letar jag inte desperat alltid efter mat? Inte så det syns iaf..

Sedan klorna, jag är värdelös på att klippa naglarna. I söndags klippte jag mina tånaglar, det var första gången sedan jag kom tillbaka hit ifrån Sueco. Det är..5-6 veckor sedan? Tro mig, jag kunde kättra i träd med dem naglarna. Men inte blir de så illa som en fågels.

OCh sist men inte minst, att kunna flyga. Först skulle jag få probelmet om vart man ska flyga först. Sedan tror jag.. man tröttnar. Säkert skitkul att kunna dra iväg och sätta sig på ett tak. Men tror jag skulle sakna att klättra upp på taket, i trädet eller vart man nu ska.

Nja, fågel är inget för mig. Får leta efter något annat djur att bli.. :/They say a person needs just three
things to be truly happy in this world.
Someone to love,
something to do,
and something to hope for.
-// Allan K. Chalmers
Mätt mätt mätt
Idag blev jag sugen på müssli eller hur det nu stavas. Så gick helt enkelt iväg till skolådan till affär för att köpa lite. Trodde att med tanke på att det är söndag, så kan tiderna vara begränsade 10-15 eller något. Nah, 07:00-00:00 alla dagar i veckan. För en skolåda med varor i 5 hyllor? Eeeeh...

I vilket fall, fick min müssli. Och nu är den slut. Ätit över ½kg müsli grej. Mätt mätt mätt. 


Besides the noble art of getting
things done, there is a the noble
art of leaving things undone.
The wisdom of life consists in
the elimination of non-essentials.
-// Lin Yutang

Springa springa sprihuääääNyligen.. eller, ja inte exakt nyligen. Men ganska nyligen ramlade jag in från en löprunda. Som skulle vart strax under 5km. Tyvärr glömde jag svänga på ett ställe, och svände lite tidigt på ett.. Så hamnade på 3,8km istället. Men jag vet inte, ska nog vara glad för det. För det var med en jacka i halsen jag fick se till att inte spy när jag flåsande kom mot ytterdörren igen. Har vart trött så jag inte kunnat andas, men aldrig vart illamående! 

3,8km - 25 minuter - i snitt 9km/h - 300 kcal brända.

Igår nämnde min frisör om.. vänta, min frisör? Ja han får väl vara MIN frisör. Han var bra, och tuff. Samt spelar i band. I alla fall, han nämnde om en Nike+ Run Club Glasgow som springer varje torsdag. Så tänkte gå med där. Men tror minsta var 5km, så vet inte. Ska se om jag kan ta det imrogn. Utan att spy, så kanske jag deltar på torsdagskvällen. Annars får jag väl kanske ge det en vecka till, visar sig =)

Nu lite fys, dusch, frukost(galet sent) sedan läsa klart bok innan vi går i tryck! If you have a body,
you are an athlete.
- Bill BowermanPizza Hut DeliveryIdag har jag gjort massa bra saker. Lite stolt över mig själv faktiskt. Dagens största prestation -> beställa hemkörning för pizza. Extra stor med kyckling och lite mer kyckling samt BBQ sås, paprika och lök. 1,5l cola och fräsch sallad samt massa gegga..


Mätt fram till nu, funderar på att koka ris och äta det tillsammans med ört och vitlöks geggan jag fick till. Mums! 

Striving for excellence motivates you.
Striving for perfection is demoralizing 
-// Harriet Braiker
Fiskarna som simmade vidareNu sitter jag här, i köket.. Skålen är rengjord. Allt vatten ut i avloppet, sanden är sköljd. Växten är ren och allt står för att torka :/ 

Det låter blödigt. Men det känns tungt. Jag har haft många husdjur, eller många. Ett gäng i alla fall. Men dessa var.. mina första egna. Och ja, jag visste att de inte skulle klara sig länge. Guldfiskar är väl kanske inte det ultimata husdjuret om man vill ha dem för 2000 år. Då skulle jag rekomendera en sköldpadda, papegoja eller en tamagotchi. 

I vilket fall, så känns det segt. Och det är en väldigt tung luft här inne idag. Har inte vart någon direkt energi att göra något alls. Ligger efter i allt vad allt har med att göra. 

Nu tänker jag lyssna vidare på Auld lang syne och äta Haggis.

Vila i frid mina skålisar, vetenskapsmän och kära fiskar. Det har vart en ära att få tillbringa denna tid mer er, och jag ska erkänna. Ni gjorde det hemtrevligare, mindre ensamt och jag underskattade nog er...

Vila i frid Newton och Pascal. Allt jag önskar i samband
med min egen begravning
är att den inte verkställs
medan jag är i livet.

-// Lord Chesterfield

RSS 2.0