Nyår, typJaha, jul och nyår har passerat. Och det är med lättnad, för att vara ärlig. Äntligen är det över, säger jag. Stressad som en gnu har jag sprungit runt. För vad? Jag vet inte. Men jag känner att jag har missat så jäkla mycket. Fokuserat på enskilda saker och lämnat andra helt i skuggen. I gott och ont, båda helgerna blev över förväntan. Men många nära och kära har hamnat vid sidan av, och jag ber om ursäkt för det. Ni är inte bortglömda. Vid det här laget vet jag bara att ni klarar er utan lilla jag, så varva ner blev högre prioriterat :) 

Här kommer lite bilder från sist! 

Fått en pepparkaka av Balt, fick flera. Men de var stenhårda. SÅ tog inte så många (A) :D 

Fick även en bit choklad! 

Sedan har jag träffat Rudolf på torget

Nyår firades hos Adri, med Balt, Stefania och Joao, Polen, Litauen, Italien och Portugal. Och jaaaag
Jag fick vara kvällens kock. Så detta åt jag hos Sanne någon gång. Kommer inte ihåg exakt vad det var. Men kommer ihåg att det var avokado och något mer kladd. Detta på bilden är då en avokado mixad med majonäs, creme fraiche, räkor och chili. Lite rödlök och lite grönlök :p Samt vitlöksbröd! Tanken var att göra en saffransfisksoppa som förrätt, men fick bli detta. Uppskattat :)  
Och den obligatoriska ta kort på maten och publicera på fb var givet! 

Varmrätten, tror det heter det? Fick bli något för oss svenskar väldigt exitoisk. Men för resterande nationaliteter, har de ju aldrig ätit något liknande. Potatisgratäng, svamp och purjolöksfylld köttfärslimpa ( JAG ÅT SVAMPEN), vitlökssmör, brunsås, purjolöksröra samt svartvinbärs gele :> Jag kan säga att det var otroligt uppskattat. Speciellt purjolöksröran ammi. Den tog alla recept med sig hem för :p 
Suddigt bord! 
Här ser vi då lite för er som inte har så visuelt stark hjärna, vad en fylld köttfärslimpa är :) 
Gratäng med gele
Röra

Smör och sås
Vid tolv tog vi oss närmre stan för att se lite fyverkerier hade vi tänk. Hade blivit varnad av skottar att de skjuter inga fyverkerier. Men va fan tänkte jag, måste man väl göra? 
Bilden innan är från ena hållet, detta är från andra. Mycket riktigt. Inga. Fyrverkerier. ELler Firejokes, som de verkar säga i Italien.Detta är då utåt bron, givetvis. Inga firejokes.
Men skumpa hade vi! 
Adri och jag hade dock en deal, brysselkolen som fanns på bordet var så hemsk att äta. Så vi skulle ha den som snack till champangen. Därför hon håller det i handen, gud va gott det var! 
Så såhär såg väl vårat tolvslag ut, ungefär
Och samtalen till diverse själsfränder börjar. Även samtal hem
Tidigt la sig många dock, somnade tvärt :) 
På morgonen var man hungrig, då blev det desert som vi komiskt nog var för mätta för att orka trycka i oss dagen innan  
Välkommen 2013! (Snyggaste 3an i stan)

AVslutar med en snigel på ett träd

Mer bilder från dessa spektakel kommer nog när jag får fler, helt enkelt! :) Glatt nytt år! 


I moaned because I had no shoes,
until I met a man who had no feet.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0