Halloween, muffins och fyverkerier
Hejsan alla trogna läsare! Alla 2. Jag har fått påtryckningar om att uppdatera denna mycket vackra och skönälskade blogg. SOm vanligt tänkte jag skriva mycket långa rader om vad som händer här. Allt med en mycket seriös ton och sammanlänkade med endast nyktra, stabila och socialt acceptabla bilder. Ingen rasism förekommer, men många sämre människoarter. Så nu ska vi låta glädjen flöda och köra igång, välkommen ombord! 

Jag har sedan sist...
Vart hos Adri där hon lagat mat. Detta var när jag var sjuk. Jag hittade då ett polsk monopol. Och något säger mig att de är lite smågriniga för det här med andra världskriget, då man helt enkelt kan istället för gator. Köpa städer och efter det, ett land. Vet inte hur det ska gå ihop i ett land som inte ens kan köpa in sina egna flygplan för att gå med i NATO. Men nu börjar vi döma individer. Se så fint Stockholm är stavat, Sztokholm. Efter ett par glas uttalar jag det så med :) 

Som tidigare nämnt var jag sjuk. Så låg och dog på soffan. OCh fick annanas på huvudet.

Bonfire night har vart. Detta är få för er som har sett V for Vandetta, exakt samma sak. Bara att de sprnäger inte byggnader. Men skjuter fyverkerier. Det är en av de mest överskattade kvällarna ever. Varje år lika dålig. Men alltid lika kul att gå och titta. ELler? Rätt fint var det ju dock. Men under dessa fick jag lite skit. "Oh, svenska färger. GUl och blå!"  "Eeeh, är du färgblind eller, det är ju lila? " Så då är det klart, jag är färgblind :) 

Sedan syster Sara, som ska läsa detta tror jag. Har jag, för första gången sedan min födelsedag börjat knåpa på soduko rubiks kuben. Som jag har helt och hållet helst velat bränna för att att den ger mig huvudvärk. Men satte mig ner och tänkte lite. Sedan var det bara att börja rita ut hur alla borde ligga. FÖr er som inte vet är en sudokorubiks kub samma sak som en rubiks kub, men istälet för färger ska siffrorna 1-9 vara på varje sida. Och finns bara en möjlig väg att nå detta. PRecis som med färger, då tex gul kan vara låst med en grön färg har de bara enda plats den kan vara på. Sidan gul och grön. Så jag måste "färglägga" kuben och få reda på vilken siffra skall vara var. Detta genom att helt enkelt rita upp det, och lösa denna soduko.

Börjar med hörn då de är de som är låsta i tre "Färger" mest troliga att hamna rätt. De hamnade inte rätt första gången. På bilden ser ni som att denna plan skall vikas ihop till en kub. Så femman längst till vänster, hör till femman lägst till höger  och trean i i rutan närmast oss.


Sedan fyller vi i lite möjliga sidotal. Notera att jag använder olika färger för att skilja på vilka siffror som är säkrare att vara rätt än andra. tex de röda är vilda gissningar och kunde lika gärna vara någon annanstans. Detta är bra om det skulle bli fel, då tar jag bara bort de röda färgerna och börjar om. 

Sedan måste man "spara" igen, och får då helt enkelt använda sig av dubbla färger, symboler och annat kul. 

Tillslut sitter den dock, jag skrev över den till papper och la alla bitar rätt på kuben. Total tid? Svårt att säga, i all sin uttsträckning... 36 timmar. Men man grubblar ju inte hela tiden. Ibland åt, sov och facebookade jag också.


Sedan har väl ingen missat att det har vart halloween. Och är i det kiltbeklädda landet är det en ganska stor sak. Likt fyverkerierna, ännu en dag på året man har en anledning att dricka sådär liiiite extra mycket. Så klart det blir utklädsel. Jag gick inte på någon direkt halloween fest, men balts vän hade födelsedags fest, med Nord amerikanskt indian tema. Min plan var ju att vara en spansk upptäcktsresande och helt enkelt åka dit och döda dem. Men att fixa en sådan typisk hjälm, och kläderna, skulle bli på tok för mycket. Så fick bli indian, och vad är då inte bäst än att vara en pocahontas liknande sak, (hon är sydamerikansk så säger hellre Sacagawea från John och Lewis expeditionen, nord amerika) . Otroligt vacker må jag säga. Flätat hår syns på senare bilder.  

Våran gåva vi gav till födelsedagsbarnet. Hoppas hon blir tjock så vi blir vackrare. Balt köpte kakorna.

Jag och balt, med balt inte ser vad jag gör med min hand fören hon tittar på kameran. Och alla kvinnliga läser där ute, jag har från och med nu stor respekt över att ni tappar toppar. Jag är lite tacksam också. Men jag har stor respekt, nu har ju ni kanske mer som kan hålla den uppe, men den ramlar ju för fasiken ner hela tiden!
Och en otroligt fin bild på mig och två blondiner, Finland till vänster och Litauen till höger. Det var till högers födelsedagsfest. En påse godis till den som kan hitta en sak på oss alla tre som INTE är tidsenligt med indiantema från 1700-1800 tal.

Och det var nog allt jag hade att bjuda på idag, mer har hänt. Men utan bilder blir allt så mycket tråkigare. IDag är det farsadg, så kan även lägga ut här att grattis på farsdag far. Även om du troligen inte läser detta fören imorgon, då du med störta sannolikhet inte ens är hemma innan tolvslaget idag (Söndag). Men grattis grattis! 
 

The only difference between try and triumph,
is a little umph.


RSS 2.0