Apor gillar bananer, men till vilket pris?
Business professors Gary Hamel and C. K. Prahalad wrote about an experiment conducted with a group of monkeys. Four monkeys were placed in a room that had a tall pole in the center. Suspended from the top of that pole was a bunch of bananas.

One of the hungry monkeys started climbing the pole to get something to eat, but just as he reached out to grab a banana, he was doused with a torrent of cold water. Squealing, he scampered down the pole and abandoned his attempt to feed himself. Each monkey made a similar attempt, and each one was drenched with cold water. After making several attempts, they finally gave up


Then researchers removed one of the monkeys from the room and replaced him with a new monkey. As the newcomer began to climb the pole, the other three grabbed him and pulled him down to the ground. After trying to climb the pole several times and being dragged down by the others, he finally gave up and never attempted to climb the pole again.


The researchers replaced the original monkeys, one by one, with new ones, and each time a new monkey was brought in, he would be dragged down by the others before he could reach the bananas. In time, only monkeys who had never received a cold shower were in the room, but none of them would climb the pole. They prevented one another from climbing, but none of them knew why.
Those who criticize our generation
forget who raised it.Ceilidh, räv och bro

Hej och välkomna, nu har jag lyckats få tag på alla bilder. Samt lite nya! Sedan sist har jag dansat Ceilidh, igen. Har väl aldrig haft bilder på det, tror jag. Men här  det är. Lite av det i alla fallOch lite mer, samt kiltar! 
Efter ceilidh, tog vi vårat gäng. Som vi hittade på plats och gick på fest. Mer en pub. Hem klockan tidigt, för Guoste lämnade oss 3am. Men hon var inte hemma när jag kom hem :/ Lite synd. Än så länge är det städat! 

Och påvägen hem hittade jag en räv! Inte första, men sällan man får kort på dem liksom. Tolv poäng, inspererat av sångtävlingen på tv, till den som kan hitta räven! Den är liten och mycket liten dock. Men inte mindre rävig för det.


Sabina hörde av sig och ville ta en promenad. Så gick runt längs Glasgow Green. Hon var även lite blå, så tyckte det passade bra att placera henne vid bron (Blå ögon, blåa örhängen och blå grejs runt ögonen, inte blåmärken.. smink.

Sedan hittade jag den här, sällan jag ser en fågel som är vit med svarta fläckar. Och inte tvärt om! Fräsigt va? :>

Blessed are those that can give without
remembering and receive without forgetting.
Broar, spöken och smurfar

Hej hej hej, hemskt mycket hej! 


Sidan sist har jag...Gått på brojakt i mörkret! Jag minns att detta är en söndag, oh, det är efter ceilidh förra veckan! 
Mer broar! 
Jag har vart död i en bibloteksresturang med Sabinas smurmössa för att finna värme. Det var så kallt ute, att vi gick in och väntade på att tiden skulle gå. Burrrr
Sedan gick vi på horror walk. Med den här fräna damen, som tog oss runt catedral delen och gamla stan av Glasgow, berättade spökhistorier medans skådespelare hoppade fram bakom hörn och skrämde oss. Huvvaligen såläskigt! (Jag insåg efter första att hon vänder våra ryggar medvetet mot spökerna, och genom att tala HÖGT för att skrämma oss. Så signlaerar hon även till spökerna att de kan titta fram snart, och att kusten är klar. Men alla andra blev skrämda! :>
Fast såhär rädd var jag påväg hem, och Sabina var väl glad att hon överlevt antar jag? 
Sedan stal (läs lånade) vi den här från bibloteksresturangen. Tyckte den passade bra i vårat kök. Tillsammans med Kopparbergs glaset och den fantastiska vägkonten jag också lyckats samlat på mig. 


Det är inte allt, men jag måste koppla in kameran för att nå resterande. Och det orkar inte jag, så kommer fler bilder senare! 

Tjiongeling! 

Not doing more than the average
is what keeps the average down.
Insaaaaaaaaaaaaaane
Hej allihopa! 

Sedan sist har det inte hänt mycket. Jag har i vilket fall sedan sist stulit den här. Hej jag gillar allt som har med Sverige att göra! \o/ Stal den från en Ceilidh, la ner den i Sebinas väska. Så busigt av mig :> Nu gjorde Kanada 3-2 :/ Hejar mer på Slovakien dock. Men ser lite mörkt ut.  Fint glas i vilket fall! :D 
Var inte säker hur jag skulle göra, men nu är bilden uppe. Jag har, som ni kanske inte vet en lätt fobi för frisörer. Jag vet inte varför, men jag gillar dem inte. Så bestämde mig för att ta modet till fånga, och gå som hårmodell ( Eftersom jag även hade väldigt långt och var tvungen att göra något åt det. Så kan lika gärna leka bort det). Så gick som hårmodell för en studentklippning, alltså, studenter tittar och ett proffs klipper. Gav fria händer.

Jag ångrar det. DÄREMOT, jag gav fria händer. Vad förväntar man sig? Nu är jag inte rädd för att klippa mig iaf. Och detär bra bra bra. Så idag var jag iväg för att fixa detta. Tack gode gud :D :D Så bättre, men inte orkat fixa en bild :) 

För detta besvär fick jag dock lite grejer. Kan säga att jag vet vad Shampoo är, men inte det andra. Iiiiingen aning. Sen ett presentkort på House of Frasers på £40. Över 400spänn O.o SÅ ja, kanske var värt det i vilket fall? 

Annars har jag väl inte så mycket att säga. Så väntar väl till roligare saker kommer att berätta om! :>


Kan dela den här också, jag glömmer alltid att andas lika mycket när jag lyssnar på den. INsaaaaaaaaaaaaaaaane


Maturity begins to grow when you can
sense your concern for others
outweighing your concern for yourself.
- John MacNaughton

Måste jag fylla i detta denna gång också?Hej alla glada! Men inte hej på er sura.. Ne, inget hej på er

Sedan sist har jag...
Vart i lite östrade delar av UK. Så faktiskt lite närmre Sverige.Där träffade jag två Svenskar. Dock bara en på bild. Tuva var lite glad här över att få lägga tomatsås på sina pizzor. Men det fattar man ju liksom? Man ser även min där nere i hörnet.. ost? Ne-e. 
Jag har även hängt i dessa krokarna, stadshuset närmre bestämt. Fick en biljett för studenter att gå dit, äta chips och dricka vin. Så sa att jag pluggade El injengör på Strathclyde. Tror inte ens Strathclyde har el injengör dock. Men grabben som sprang runt med halsband runt hela kroppen (Ni vet det där guldsaken som kungen bär? Sånt hade han), han trodde på mig! Så gick svinbra. 
Mer sten. Allt var sten, de har väl inte uppfunnit trädet än.
Har idag bakat bröd. För första gången mötte jag, chris på morgonkvisten. vaknade sådär 20 över 5 imorse, lätt uttråkad så gick upp och sprang. Mötte Chris i dörren när han kom hem. Sen har jag som ni ser bakat bröd, tvättat, diskat och finat till allt lite. Haft en flitig dag med mer flit som väntar! 

Sedan la brödet i en fin påse. Stal den från balt, hon har haft danskt bröd i den. Men det kan ju inte jag? Så jag tog en permanent och strök över alla Danish och skrev 1. Swedish 2. Sweden 3. Ice Hockey 4. Slaget vid stora bält osv, för att påminna dem rödvita fulingarna om hur dåliga dem är. Hejja Sverige! 

Brödet blev gott också. HEJDÅ All of us failed to match our dreams of perfection.
So I rate us on the basis of our
splendid failure to do the impossible.
BlommorHej allihopa, nu var det länge sedan! 


Jag har sedan sist...
... bestökt Botanic Gardens. Jävla turist.

Där har jag tittat på blommor! Den där blomman tilll vänster är en.. blomma. 
Och ni kan vara lugna, kaffet är inte mitt. Så vuxen är jag inte. 

Här är en bild till Buu, det är en blomma från Nya Zeeland. Det är också en.. blomma. 

Här är coola blommor. Köp inte mig buketter, jag vill ha såna här. Det är en blomma, som äter flugor. Går under namnet.. blomma. 

Här är jag, efter att jag har nu lagat pizza med banan, och flygande jacob med mera banan. SÅ tror folket här att Sverige är ett exotisk land med bananer till allt. Därför mina vänner, så valde jag att strula med ett Dvärg banana träd. På latin heter den.. träd. 

Och en bild jag valde att lägga till här då den bara var allämnt fin. Eller något, hittade en trappa där. Rätt tufft. 

Lite mer av mina favoriter, som jag vet vad dem heter.. taggiga blommor! 


Mer taggiga blommor. Fast högre. Och en linslus! 

Jag fick i efterhand reda på att den här blomman var giftig eller något. 


Vet att någon hemmagillar denna, kommer dock inte ihåg vad den heter. 

Efter ett tag fick jag min vilja igenom att släppa blommorna och äta istället. Detta blev på Oran Mor, kyrka ombyggd till en pub. 
(Så det ser ut natttid, gammal bild)

Sedan blev det häng vid Hogwarts, även kallat Universitet.


Och lite häng och solbada framför det. Jag har även vart på indisk skotsk matlagnings kurs och lärt mig hur man gör haggis pakora. Jag blev lurad, de sa att de var en haggis kurs. Men var haggis pakora. :<


Och jag har även insett hur kort jag är \o/ 

Och så en trerätters middag med de andra på bilden ovan sam fotograf. Detta curry, allt ingick i matkursen som jag inte ens betalat. Jag är fortfarande mätt :( 
Så det är väl vad jag har sysslat med sedan sist antar jag. Typ, iaf av lite roligare att läsa om. Kan ju skriva om hur jag gick ut här i fredags, och faktiskt dansade. Eller hur min flygande jakob blev. Men jag vet inte, så intressant ärdet kanske inte? 
The trouble with life,
is there is no background music

H-h-h-hockey

Mu

Det är kanon att se matchen, dock så ser man att den är lite efter när det är 5-2 på IIHF's hemsida och 4-2 på min gratis premium från TV4 något video snutt \o/ Nu ska jag återgå till lite viktigare saker. HEJ HEJ!  Looking is a gift,
but seeing is a power.
Pizza, kinapinnar, piano och massa krims

Hej mamma! Och alla andra.

Som lovat tänkte jag fortsätta uppdatera om att jag lever. Och detta med lite bilder. Jag har sedan sist...Ätit på Wagamama med Sabina. Lite för att jag kom ihåg att hon någon gång sagt att hon inte kan äta med pinnar. Så jag föreslog en resturang, och då självklart med enbart äta med pinnar! Det ligger gaffel och sked där nere, jag vet. MEN, hon gjorde det bra och åt med enbart pinnar :) Tallrikarna står däremot fel. Riset är mitt, och nudlarna hennes. Smaklig smakligt! 
Fick även erbjudande att gå på en piano konsert via ett av universiteten, en timme av pianoklinkande. Jag var lite skeptisk, och första 10 minuterna var jag nog lite.. fortfarande skeptisk. Otroligt uttråkad, men när den där timmen passerat, så fick jag mer en känsla att jag vill inte det ska ta slut istället. Det var oerhört avslappnande! Men nästa gång blir det nog något mer än piano, samt något sammanhängande. Detta var 8 olika personer (6 asiater) och de var helt helt olika i plinga. Så blev jättekonstigt och icke sammanhängande. Men nu har jag testat det :D 

Har även hittat ( To hit the dance floor), detta var en onsdag. Och JAG dansade. Eller dansade, på två glasvatten var jag mer än danskungen på golvet! Tycker dock att folket där borde lära sig att dansa, jag var den enda som hoppade :<   (Inte jag på bilden, men bakom den) Och har ätit "Swedish pizza".  Nämde någon gång, i frågan då jag nu inte äter ost så kan jag ju inte äta pizza? Så svarar jag att jag äter kycking med curry och banan pizza! Och ansikterna när de hör banan är något mellan förvånad och.. shockslaget. Så därav var jag tvungen att bevisa att det är inte så illa som det låter. Och det slog, de var uppskattat! Fick även kompimanger på mitt gurkvatten, vatten med gurka i? Vad har folk för dålig uppväxt i världen egentligen? Har de inte lärt sig äta något, de vet inte vad banan gör på pizza. Eller gurkan i vatten? Stackars människor.
Har även här i går fått lära mig om en man vid namn Jack Churchill. En skotsk kotte som stormade Normadie under WWII, med följande ovanliga saker:

1. Ett svärd

2. En pilbåge

3. En säckpipa 


Denna man ska ha dödat mänger av nazister. Han ska ha tagit ut en bunker innehållande 10 nazister. Med sitt svärd. Han ska ha blivit fångatagen och rymt, 2 eller 3 gånger, minns inte. Och där spelat säckpipa. Återvänt till UK sista gången och anmält sig redo att gå ut ikrig igen, men fått svar att.. 'va? Kriget är ju över!' Men även lärt mig att runt om i Europa, även större delen av världen tror jag.. att det vi kallar smörgåsbord, heter på engelska -> Swedish table.

Detta är bekräftat i språk som Engelska, Polska samt Litauiska än så länge. Även resten av baltländerna och länder under vårat avlånga land, med wiki som källa. Så Sanne, kan du göra mig den tjänsten att kolla med din familj. Vad kallar dem det? :)

Där ska jag nog avsluta... Nej.

Vi har det varmt här. 29 grader i köket. Jag håller med gömd och dricker isvatten med gurka i. En fin mochito liknande drink! 

Skål! 


It’s not what happens to you,
It’s what you do about it.
Lätt uppdatering, det heter inte Swedish table. Jag helt missförstod det. Det är faktiskt så att de säger.. smörgåsbord här i landet. Detta är nu bekräftat, av Chris.  De säger dock med en mer rolig accent. Men de brukar ordet.. smörgåsbord. I andra länder, som inte är Engelska eller svenska.. så heter det dock, Svenskt bord, fast då översatt till respektiva språk. Rätt tufft! 
KräldjurHej mamma! Titta, jag lever. Och jag tänkte idag eftersom jag inte har sådär jättemycket att skriva just nu, mest berätta att jag är trött på gnällande människor. 

Hittade den här filmen på ett diabetes forum. Jag håller helt och hållet med i filmen, iaf i en kommentar senare mot sltuet där någon mammma skriver "Snälla Gud, ta bort det här från min son. Han förtjänar det inte. " blablabla något. Jag håller med, det är synd. det är trassligt, speciellt för de små kräldjuren. 

Men kom igen, det finns folk på det jävla forumet som spenderar sina dagar över att gnälla och förbanna sig.. "Finns det ingen kur snart???!?!?!?!?!?!? " "OooH, Är så TRöTt På dEt HäR!1!!1! ViILL Ha EN HelG UTaN dET, Vem HÅLLer MeD miG?!?!?"     - Patetiska människor.Men för det där lilla kräldjuret till pojke, så delar jag filmen. Må framtidne vara med dig, kräldjur. 
No duty is more urgent,
than that of returning thanks.
RSS 2.0