HUehuehje


För en gång skulle har landet kilt lärt sig att ha en fast åsikt när det kommer till vad för väder det ska vara.. Men kanske drog det lite väl långt? 


Jag fick en dag en ide om att göra pizza. halva halva med ost. Förutom en liten bit hon la på min sida. Dock tvingades jag att äta 3/4 av den, så fick äta den sablans osten iaf :( Mycket mycket gott, jag var toknöjd! 

Balt försöker hitta ficklampa på sin telefon då hon blev så facinerad över att jag hade blixt. 

Och igår firades det ju 10 år som diabetiker. Det där knöliga under för er som inte ser det är en bloddroppe! För övrigt är Chris i Norge och saknar smör. Kommer inte hem fören om typ två veckor. Han är där och leker norsk militär. Arkitsk isövningsgrej där de ska badaisvak med skidor och ta sig upp och sånt kul. Han har gnällt jättelänge om det. Men va fan, marinsoldat. Får väl tåla lite? 

Annars går saker bra, lätt uttråkad på lägenheten som jag ser alldels för mycket av. I lördags bar det dock av ut med folks, imorgn ska Guoste ha en fest igen. eller rättare sagt "Vi ska ha en fest imrogn, bara så du vet". SÅ DET KLAS, DET ÄR FEBRUARI IMROGN. Men får se hur hemskt det blir, balt har en föreläsning torsdag morgon. 

Nu skall jag fortsätta HEJ HEJ
Don’t waste a minute not being happy.
If one window closes,
run to the next window
— or break down a door
Var en elak hämndI tisdags åkte Guoste till St Andrew eller något ovanför Edinburgh med sin klass. Vet inte varför, men hon bad mig att jag skulle se till att hon kom upp på morgonen. And so I did. Med ett glas vatten rinnandes ner på hennes huvud morgonen därpå, vaknade hon. Men jag var snäll och gjorde även en kopp te för att lugna denna best. Däremot är ju inte mina tekunskaper så bra, så blev löste då jag ville vara cool, men bara sådär 5 gånger för starkt >.<

Natten till idag fick jag min hämnd. Guoste var ute med sina Uni vänner, och kommer hem sådär 3-3.30. Eller.. iaf där någonstans smyger sig någon in på mitt rum och börjar kasta vatten på mig.. lätt berusad. REVENGE REVENGE REVENGE! Ropar hon samtidigt som hon inte vet om hon ska springa ut ur rummet eller fortsätta kasta vatten. Upp går jag, där hon har börjat parta loss igen, på med fest musik på datorn. Och "We should have after party! " "or we could sleep? ".  Hon hittade en efterfest någonstans inom stadskärnan, och skulle nu ta sig dit. Var på jag nu då måste vara en människa, en snäll sådan då hon var full och lite för social för sitt eget bästa. Se till att hon kommer fram helskinnad. Så går dit, i två timmar, har svintråkigt och halvsover. När jag börjar få kul börjar hon må risigt och vill hem. >.< Dags att gå. Väl hemma var det fart igen, Chris var dock tillbaka efter jobbet. Men det hindrade inte henne, på med musiken igen! Aldrig sett en så liten människa festa så mycket. OCh så glatt! Det blev lite dans och lite lägenhetsrivning och sedan rätt interupt "Nej, jag ska nog gå och lägga mig". Och jag tänkte "Det säger du inte, du har en föreläsning om 4 timmar, varför är det en så bra plan helt plötsligt? Har ju inte stört dig tidigare idag". 

9 börjar föreläsningen, 10 börjar ett grupparbete. Jag väckte henne 8.30, men blir utkastad även då jag närmade mig rummet utan vatten och enbart te. Någon var inte sådär jättepigg. 10.07 lämnar hon lägenheten. Sliten som stryk. Kom hem inte så länge sedan, fick göra henne en macka när hon låg död i soffan och nui sover hon. Men som tur är så är Chris uppe och gör mig sällskap till skrivande stund och en Romariket film. Alltid trevligt. Nu potatisgratäng och fortsätta göra någon nytta! Think of the beauty still
left around you and be happy.


Btw, jag letar nu efter ett bra practical joke att utsätta henne för.
Likt tejpa kranar, ketchup i tandkräm eller annat elakt.
Något att göra, jävlas tillbaka.
Tips och ideer tas mer än gärna emot! Oh buga för du store IKEA
Idag tänker jag tänker jag dela med mig av bevis som bevisar att Klas inte vet allt. ELler om hon bara busade med mig för att testa henne. Men iaf
Detta skickades till IKEA


Till:

Från:
sebastian.wigenborg@gmail.com
Ämne:
Din förfrågan hos IKEA
Datum:
2012-01-22 19:10:36

För- och efternamn Sebastian Mets Wigenborg
Telefonnummer +447597710714
E-postadress sebastian.wigenborg@gmail.com
Beskriv ditt ärende så utförligt som möjligt
Hej där! 

Jag och en vän hade en liten diskution tidigare idag, eller faktum är att den är fortfarande pågående. Det är så att jag är bosatt i Glasgow, UK och har nyligen flyttat ihop och delar lägenhet med två personer. Under en resa till IKEA för att hitta vad vi behöver så började såklart frågan om hur mycket IKEA är för oss Svenskar. Och jag sa att jag vänder mig och ber till IKEAs Mecca i Älmhult varje morgon. 

När jag sedan berättade det för min svenska vän vad vi sagt så säger hon att det är KUngens kurva som är IKEAs mecca, vatikanen, Tashmahal etc. För att Kungens Kurva är störst och därav centralpunkten för den IKEA religion vi svenskar trosätter. 

Medan jag här anser att det är Älmhult då det är födelseorten för IKEA. Vad som gjort IKEA speciellt i sitt utseende var ju ombyggnaden efter branden i STockholm(?). Men jag anser fortfarande att inte ens en massiv renovering eller händelse ska ändra och ta makten över något sådant. Jesus är ju född i Bethlehem när han skulle skattskrivas. Och Jerusalem är väl den heliga staden. Men Bethlehem är väl ändå staden att ta sig till för dem som är så Kristna att de vill röra krubban. 


I vilket fall, jag skulle vilja veta vilken ni anser är IKEAs heliga stad. Är det Älmhult, Kungen Kurva eller kanske någon annan.. Kanske IKEA i Glasgow? :) 

Tack på förhand! 

MvH 
Sebastian Mets Wigenborg


Behöver nog inte förklara vart jag stod, eller hon.. Detta kom som svar :)

Hej Sebastian
Tack för ditt mail!
Älmhult är svaret på din fråga.
Med vänlig hälsning

Rose-Marie Ivarsson, IKEA

 


BUGA Å KÄRA KLAS! 


Dagen idag har inte vart allt för bra för att vara ärlig, fult väder, fula värk, fult humör. Fult fult fult.

Så delar istället en bild från igår med fröken Vozbinaite. Helt ärligt var jag tvungen att gå in på fb för att hämta rätt stavning av namnet, men tror jag kan det nu! Iaf, ären uträttades igår. Samt att jag fick se Arkitektbyggnaden av Universitetet, jag är nog glad att jag inte pluggar arkitekt. Att skriva ut en redovningsplan i a2 format, färg, kostar ca 100 svenska kr. PER ARK. Detta år kommer fröken Vozbinaite ha redovninsgar i a1. Hallelulja. Kan ju säga att gå igneom ett konstgalleri med en konstintresserad var knivit, hon stod inte och titta i elva månader. Men hon sprang runt som en kackerlacka. Gick ju inte att hänga med i svängarna, när jag stod och tittade på ett par burkar och försökte få fram syftet med dem var hon redan klar. Kan ha sett det tidigare, då det var hon som släpade in oss där. Här är iaf en utsikt från Glasgow The Light House. Grått och fint! 
Inspiration and genius–
one and the same.
Oh vackra söndagBlev ingen dans :( Men kanske lika bra, som ni kanske såg ser den ut och vara energisk. Och kan väl vara rätt ärlig när jag säger att jag ingen av oss var väl så jekla pigga när det var dags. Båda somnade till, så nah. Men kortspel, korttrik, jag förklarat hennes magi bakom korttrick med enkel matematik och lite teckningsritande gick även den kvällen förbi. 

Idag söndag har vi haft en liten familjedag då jag hittade lite larver i kökslådorna, och börjat städa ur alla lådor. Lagat potatisplättar med Guoste, skurit mitt finger och smakat ost. Sovit, sett film och nu ligger vi (Inte jag) och tittar på desperata hemmafruar. Sova om ungefär... 30 sekunder.
HEJ DÅ

Many say I am just one to try.
I say I am one less to quit.
- Diego Marchi
Har inget vettigt att skriva, så detta blir braHEJ BLOGGEN! 

Jag uppdaterar i brist på annat. eller, kanske itne brist på annat. Men då jag känner att jag har lite tid för det iaf :) Tyvärr inte mycket att säga. Eller jo, massor faktiskt. Men kommer inte ihåg :O Tisdag minns jag inte vad som hände. Onsdag gick jag och Guoste ut. JAG VAR NYKTER. Förutom några öl när vi kom tillbaka hem vid 3, då Chris och hans polare satt med varsin gitarr och hade dragit i sig en vodka. Blev en öl då. Torsdag var jag iväg till Edinburgh hela dagen, nästan. Gick la bra där. Fick däremot sms av GUoste att hon ville ut igen, eller rättare sagt. Hon sa att vi kunde ha en fest hemma på torsdagskvällen, så när jag väntade mellan möterna skickade jag ett sms och sa att det var fine. Men hon var inte så taggad på det längre, men hon föreslog att vi kunde testa stripklubben ppå kvällen. Dock blev det inte så, utan blev en sitta hemmakväll. Prata, dricka och ha trevligt. Chris kommer hem vid 3-4 och "Eeeh, vaaaad gör ni uppe?" Så han joinade oss, blev mer öl, snaps och poker. Jag har aldrig direkt spelat poker. Men spelade bra, då de visste att jag inte spelat förut la jag mig ibland när jag hade skit. Och idiotsatsade när jag hade bra. Men småtsatsade lite fegt när jag hade dåliga kort, eller även INGET. Och lyckades vinna. Tror jag, spelade inte klart, men hade nog mest plastpengar när vi slutade. 

Fredagen var jag körd, trodde först det var en baksmälla. Men visade sig då jag hade problem intlill när jag gick och la mig fredag kvläl att jag fortfarande hade proiblem med huvudet.. OCH NACKEN. Så jag är inte bättre än. 

Lördag idag ska jag och Guoste iväg på Ceilidh, 

Inte min ide, tro mig. Men det är gratis, och blir säkert trevligt. Ska dock inte vara där fören om 2½ timme, och Guoste ligger nästan och sover där i soffan. Kastade en kudde på henne nyss, men hon somnade om. Men kanske ska låta henne sova. Fick trots allt väcka henne så hon kom iväg till jobbet i morse. Hon skulle upp 5.20 då hon började 7. 6.30 knackar jag på och frågar om det inte är dags att gå upp snart. Och hon höll faktiskt med, hon ansåg att det kanske var dags. Så det var ju braaaaa. 

Pics...Rätt fullsat från förra helgens hockey :>
Och en bild på Klas! Bara för att jag hittade den i samma mapp som bilderna som skulle upp här :) HEJ KLAS

Och stekaren (Hon stod faktiskt och stekte) Guoste som klagade på att hon fick solen i ögonen, så jag hämtade solbrillor åt henne \o/. Nästa problem var bara att se maten, men det hittade jag ingen bra lösning på :/ Nu skall jag rulla vidare, kanske hör från mig om 3 dagar igen. Eller 4. Ingen vet :D :D 
Nobody ever drowned
in his own sweat.
- Ann Landers
oaskijngöoljsgndm
Så mina vänner. En uppdatering! Lätt påtvingad från min egen sida, då jag känner att jag halkar efter.

Vi läste här senast om inflyttningsfesten, som var lyckad och trevlig! Så även dagen efter med hocket, sova sig igenom och få två säkerhetsvakter på sig gnällandes. Är väl inte mitt fel? Matchen var utsold, varje stol var upptagen. nästan. Det betyder att även alla toaletter var upptagna.. nästan. Det gjorde att jag vägrade stå i kö, till killarnas toalett? Har ni hört något så konstigt, har väl aldrig vart kö dit? Men nu var det. Så va fan, jag går mitt i matchen. Men man vill ju inte störa de som tittar? Så lyckligvis satt vi högst upp med en gång bakom oss, så klättrar. Störde ingen :) ... förutom säkerhetsvakten som påstod att "sådär gör vi inte här" . 

Så var bara att få pissa, i lugn och ro, och gå tillbaka. Men denna gång genom att be varje jävel ställa sig upp när jag ska förbi. Valde att inte gå när de var som mest spännande och någon försökte göra mål. Utan när pucken låg i egen klubba, på eget försvar och alla andra bytte. Smart va? Ursäkta.. ursäkta ursäkta.. Passerar en sådär 10 pers och är framme vid min stol. Där står nästa säkerhetsvakt på andra sidan staketet.. "Lämna helst inte din stol under matchtid. Folk kan bli sura av att att folk blockerar utsikten. Andvänd pauserna. Arenans regler"  WTF?! Ät skit din fule fan, först ska jag störa alla, sen ska jag inte göra det? Hur jag än gör så kommer jag inte fåpissa, För finns inte tid för alla att pissa under 15 minuters paus? R-tards.

3-2 iaf, vi vann. Och jag nästan sov genom hela matchen då jag hade 3 timmars sömn efter platvärmningen.Söndagen blev det familjeutflykt till IKEA. Chris skulle ha ett skrivbord, Guoste en lampa och jag inget. Vi tre skulle ha en klädhängare dock. Vet inte varför, jag har min jacka på mitt rum, Chris med och Guoste sin i soffan i vardagsrummet. Fin utflyckt där vi tappar bort varandra, som vanligt, handlar svensk rösti, blåbärssoppa, kanelbullar och sånt. Efter IKEA gick Chris och köpte mexico mat och jag och Guoste handla. Varpå jag hittar William Wallace öl, och hon  kläcker ur sig att hon vill Braveheart (Några dagar innan kom det fram att hon inte sett den.. DAAAAAH). Så vi köpte haggis, Wallice öl och tilllagade allt och hade en skottekväll. Rättare sagt, jag och Chris såg filmen. Någon ringde henne på Skype (Troligen hennes familj som hon pratar med varje kväll klockan 19) (Någon som vill skype med mig varje dag? ) och pratade där i en kvart eller något. Liksom, jag har sett filmen iaf 5 gånger. Chris säkert 500. Och hon noll, vi tittar inte på den för våran skull direkt.

Måndagen fick den stora äran att på en (faktiskt två) stolar installera Guostes nya lampa. Och förklara hur en lampa fungerar. Och sedan sitta på hennes rumsgolv och läsa, rita och jämföra byggnader. Sedan blev det Pub quiz oss 3, teamet Peter Tobin's Beechgrove Gardens B-team tävlade. Peter Tobin är en massmördare som grävde ner sina offer i en trädgård här eller något, och Beechgrove Garden skall vara ett känt odlingsprogram här. Eller något. Så rätt fint namn, men kan säga att det slutade med att vi tog hem första priset, även om vi missade första rundan.. så vann vi än en gång.. en platta öl. Denna gång Corona! Jag och Guoste gjorde väl dock inte mycket. Jag kunde inte svaret på många och Guoste frös och såg ut att kämpa med att förstå frågorna. Men det var trevligt! FÖrresten mamma, drack appelsin juive på hockeyn och cola light på pub quizen. TOg en Corona med lime när vi kom hem, men den var gratis. Och vi firade lite.

Idag har jag lagat ugnsbakad lax med citron täcke, DILL potatis och broccoli, en vitlökssås och en kaviarsås med DILL och lite REäkor, till oss alla. Jag och Chris hade en familjemiddag. Men Guoste glömde sig i bibloteket. 

Nu är ni lite mer uppdaterade om hur allt ser ut, och jag skall sova. GODNATT! 

Try and fail,
but don't fail to try
- //Stephen Kaggwa
Die flatwarmingDie flatwarming gick kanon! Hade hur jätte trevligt som helst. Var toklugnt så länge vi var i lägenheten, många trevliga människor och jag tror alla verkade ha en trevlig tid. Gick kanonbra att mixa upp vänner, och även Chris vars alla vänner var kvar i Aberdeen och inte kunde nära, verkade ha en trevlig kväll. 

Mot 12 tiden drog vi iväg till Boteco, den brasiliansk-litauenska puben. Däremot var det tjockfullt, så jag och Chris lämnade alla litauenska människor för att gå dit han jobbar. Bamboo. Som lyclkligtvis inte är lika knökfullt, och han häller i sig jägerbomb efter jägerbomb, försöker dränka mig i det, men då vi var på hans arbetsplats bestämde jag mig för att hålla mig stadig. 

Chris hade dock kul och njöt av sin lediga kväll. Går inte att beskriva varken kvällen eller alla skratt jag fick. Men jag tror att vi har byggt oss bättre vänner iaf. Och det känns skönt. Ibland har det vart lite stelt så.

Kvällens bästa måste dock ha vart norrmannen, Sebastian, när han så stolt (?) berättar om hur de i norska armen har något som kallades död hand eller något som var att vid andra gradens nedkylning så man tappar känseln i händerna så kunde man runka, och det kändes som det var någon annan som gjorde det åt en. Men jag tyckte jag höll mig kyligen när jag svarar - Ja något sånt har vi ju inte i Sverige. I Sverige har vi faktiskt tjejer som gör det åt oss.        Och hela flicksoffan samt icke flickor viker sig i skratt mot den inte så längre kaxiga norsken. Han försökte rädda det med att säga att de har ju faktiskt oljan! Men kontrade det fint med "Jaa, jag önskar jag hade olja istället för tjejerna". Sen gav han upp, men med ett leende. OCh vi började prata smör istället! Såg filmer om FAEN och annat kul. Fin kväll :)People can live a hundread years
without really living a minuteBääKom på att jag satte uppen tavla i taket här för ett tag sedan! 
Bild på taket! Klas sa att jag skulle sätta upp den i taket. Då fick den allt hamna i taket! Och så ser pappret i ramen ut för er som inte ser.. woho! 
It is better to light a candle
than curse the darknessSe, jag kan!Sug på den ni, en hockey match! Ingen alkhol! Och var troligen sista matchen på ett tag! Eler nej, kanske inte. Ska kolla med Sarah, möjligen att jag går nästa lördag. Då är det någon special match, minns inte exakt vad. Men ngåot. Sen blir det inte mycket hockey.. hoppas jag :) 

Men.. NYKTER! 

The pure and simple truth is
rarely pure and never simpel
-// Oscar Wilde

Hiho
Wow, nästan två veckor sedan! H3h3

Tänkte bara dela med mig av att jag gjorde ett gäng poliser glada här om dagen. Fick ett galet sug efter våfflor så slog mig upp lite här o var man kan köpa ett våfflajärn. Tyvärr hittade ja gbara ett online, en Gordon Ramsey Waffle maker med inbyggda våfflor och laserkanon för 450kr. Nejtack tänkte jag. Så gav mig ut på stan för att kolla runt. Efter ett par butiker där jag tänkte att det kanske hade, men utan framgång, så gav jag upp. Jag fick då syn på vad skulle bli mina nya offer. Två poliskonstaplar!

Jag - Hej, ni är här för att assistera och hjälpa mig, eller hur? :)
Polis tjejen - Beror på.
Polis killen - Absolut
Jag - Bra, jag behöver hitta ett våffeljärn!
Polis killen - Ett våffeljärn? Varför då?
Jag - För jag är grymt sugen på våfflor
Polis killen - Våfflor, såna som man äter?
Jag - Ja, exakt!
Polis killen - Jadu, jag har ingen aning vart du kan köpa ett våffeljärn.
Jag - Jag har kollat på Argos, men de hade bara ett £40 järn.
Polis tjejen - Jag tror inte du kan hitta ett våffeljärn för under £40.
Jag - Jo, det här var ett Gordon Ramsey järn med massa fiffinurligheter, jag vill ha ett vanligt järn.
Polis killen - Jag vet inte, jag har inte något våffeljärn själv så, tyvärr :/
Jag - Det borde du :)
Polis killen - Borde jag?
Jag - Ja, våfflor är så himmelska
Sen tröttnade typ Polis tjejen som verkade ha mens eller något för hon var skitsur. Så hon bara gick. Haha :( Men killen var trevlig, h3h3

HEJDÅ
Every day is gift,
that's why they call it the present 
RSS 2.0