Ge blod, svett och tårarIdag har jag fortsatt mitt försök att vara en vänlig själ. Jag har så att säga, ansökt om att bli blodgivare. Jag tänkte, det är snällt. Det gör inte ont. Det kostar inget. OCh det går fort. Och massa sånt, ultimat! Sen får man en slant, typ. Och den slanten kan man skänka till annan välgörenhet? Typ Wooah vilken snäll människa jag skulle vara då och då då? Jaa ellerhur! 

Så, med friska ben googlar jag fram mig till Scottish Blooood Giving Website of SCotlanDS AweSomNesseISes. Nejmen blodgivare saken för skottland iaf, och registerar att jag vill ge blod. Så de skulle kontakta mig. Jag väntar 5 minuter och tycker att det tar för lång tid, så tar tag i det själv och bokar en tid själv via deras hemsida. "För blodgivning" Inser jag.. Och inte för registrering.. Så jag pallrar mig ner till stan, anläder typ 45 min innan bokad tid och säger som det är. De rebokar min tid till då jag var där. Och jag får papper att fylla i. Namn, kryss här, adress, kryssa där, skriv under tec etc etc. 

Sedan går en tant igenom mitt papper för att se så allt ser bra ut. Hon frågar angående medicineringen jag satt Yes in the Box (fiffigt va? ;D ). Säger jag är diabetiker, behandlar med insulin. Då blir hon ledsen i hela ansiktet och säger tyvärr. Diabetiker får inte ge blod. Och har med något jag inte riktigt hängde med på, men att det försvinner blod. Och då är det en risk för att skada mig? Så jag var inte godkänd :/ MEEEEN, hon skulle kolla vidare om det var något mer som gjorde att jag inte kunde ge blod. Var på jag svarar, "Ifall det skulle läka av sig själv och jag inte blir diabetiker längre?" Lite såhär småsur som jag var ;( 

Hon hittade att eftersom jag piercat mig inom de närmsta 12 månaderna, får jag itne heller ge blod. Annars såg det fint ut. Jag frågade sedan om blodplättar, eller så roligt som platelets som det heter på engelska. Men samma där, även om jag får tillbaka blodet så är det en risk för min diabetes. Så jag får inte ge sånt heller :( 

Jag frågade henne om det fanns något annat, och hon nämnde Bone Marrow, dvs benmärg. Eller om jag vill vara en vänlig skäl så behövs det folk på militärmentalsjukhuset eller något. Jag bah yey. 

Benmärg slog jag upp nu här att jag inte heller få ge, Diabetiker. 


På vägen ifrån blodcentralen som ligger längs gågatan typ. Springer jag på "Hej, skänk pengar till oss"- människor som jobbar för ena var World Vision och andra Child.. Ja något sånt. Men måste vara 20, så stod och spydde galla på tjejen som jobbade för World Vision om hur orättvist livet var att jag inte fick hjälpa till x) Men hon var trevlig, enda som fortsatt prata, och DRIVIT en diskution efter att "Nej jag kan tyvärr itne skänka pengar".

Mycket trevlig! 

Sedan bar det av mot en park, läst klart min bok och köpt två nya. Och ja, nästan en produktiv dag faktiskt.

Nu ska jag göra mat av min kyl. ALLT SAMMTIDIGT WOAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH
Genom att troget arbeta åtta timmar om dagen
kanske du slutligen får bli chef
och arbeta tolv timmar om dagen.
-// Robert FrostKommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0