Swedish fiiiikaIdag hade jag vägarna förbi George Square. Mest för att jag tänkte driva tid med att ta en öl. Men gick in på puben och ansåg att det var lite för mycket folk för min smak. Så satte mig på torget och väntade in samtal istället. Det dröjde inte länge innan mitt samtal kom, och inte länge tills jag såg en massa tält på torget. Så med Ance i telefon började jag gå mot tälten. Fick gå lite sicksack, för tappade täckning så hon försvann ibland. Men i vilket fall!

På torget var det Occupy Glasgow, http://www.flickr.com/photos/duncanbrown/6261604981/in/photostream/ , finns lite foton därifrån. Det är i kort människor, allt ifrån fulltidsarbetande till hemlösa som slagit upp tält på en allmän plats för att väcka regeringens tankar genom en tyst demostration mot den nonchalans som sker mot de hemlösa. Min personliga åsikt är lite att de borde själva ta ett steg också. Men många får inte möjligheten. Du kan inte få ett jobb om du inte har ett hem, och du kan knappt ha ett hem om du inte har ett jobb. Så en ond cirkel regeringen borde hjälpa dem att bryta genom att förse dem med skitjobb, ett gemensamt tak över huvudet eller vad som.

Jag frågade vad jag som person kunde göra. Och enda man kan göra är egentlgien att ge en slant. Så jag gav de £5 jag hade i fickan, ca 50kr, och fick en kopp te. De blev tokglada och frågade om jag ville ha mackor och allt. Men tackade nej. Ska inte äta deras mat. En annan kan ju käka på donkan. Sedan stannade jag där och pratade med alla möjliga i evigheter. Kände mig lite elak när jag vid 18 tiden lämnade dem för att jag frös om händerna :(  Men jag lovade att jag skulle komma tillbaka, och det ska jag! Ikväll har jag bakat chokladbollar. Se nedan, blev visst bara 45 stycken. Men kan ge dem en liten fika iaf =D Sen ska jag köpa med en massa äpplen eller något. Kan man ge äpplen till hemlösa? Känns så tråkigt. Men men, ska nog se till att de kan få sig lite bättre standard iaf =)


Dagens fångst som nu står i kylen!
The hard part isn't making the decision.
It's living with it.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0