Grattis på födelsedagen broder tönt


Då är dagen här, som många när de var små alltid såg fram hela år emot. Dagen då man var tvungen att sitta fint, le och vara välklädd. Men som tack, regnade presenterna in. Det var ens egen dag. Ens födelsedag. 
Jag har aldrig haft det så, självklart såg jag fram emot dagen. Självklart fick jag sitta fint när alla de gamla pratade. Och självklart regnade presenterna.  Men det var aldrig min dag, det var våran. 

Jag vet att jag i många stunder tjatar på dig. I många stunder bara ber dig sluta gnälla, bita ihop och kämpa. Hände väl i unga dagar att man drog en skoknäckt i huvudet, en golfklubba mellan benen och även idag smetar smink i ansiktet på dig på tjejaffärer. Jag ska vara ärlig och säga att tiden vi har spenderat här tillsammans, inte bara ändra min syn på dig. Utan även min syn på mig.

Hur många chanser och alternativ jag än skulle få att byta ut dig till någon energisk, energiladdad och väl sorterad människa. Med bra musiksmak och vett att läsa matte högre än A. Som kommer ihåg att låsa efter sig, vet hur en diskmaskin ser ut och kan lägga sinna strumpr rättvända i tvätten. Så är det inte du.

Det är inte min dag idag, det är våran. Grattis på födelsedagen tvillingbror min!  :)Hon kommer från främmande vid


Fredag igen, så fort tiden egentligen går. Bror har åkt iväg till Edinburgh för att hämta C.C på flygplatsen så jag sitter hemma själv just nu. Tagit mig en längre sovmorgon än vanligt och ska njuta lite av ensamheten. Var väl uppe vid 6, men har inte vart ute och sprungit, inte vart i duschen eller dragit på mig skjortan. Så här ska segas ett tag. Funderar på att äta lunch vid tolv och sedan ta mig ner på stan. Skulle behöva en rivstart, köra köra köra. Men den får vänta liiiite till :) 


För övrigt så hoade min kära vän Viktoria till här för några dagar sedan att hon behövde en kavaljer till balen. Jag har väl aldrig vart något större fan av balar och tillställningar i den typen. Men klart man ställer upp. 

Så, jag började smida planer... Skotsk högtidsdräkt. 

Jag mailar aftonbladetseticketdoktorlirare : http://blogg.aftonbladet.se/etikettdoktorn/2011/02/skotsk-hogtidsdrakt-pa-skolbal

Där han säger "En folkdräkt, en skotsk högtidsdräkt eller liknande ersätter alla klädkoder. Den trumfar över alla koder, så du kommer vara helt korrekt klädd. Kul ide´tycker jag!" 

Jag övertalade balkommitén om min ide och visade upp denna länk så de inte hade mycket att säga att jag skulle sticka ut. 

Så vad sker? Jo, Viktoria säger att hon hittat en annan :(
Bara att gilla läget, blev ingen bal trots allt x) 

Men erkänn, det hade vart maffigt : Bara så jesus snyggt! 
Och så kan man se ut med en tösa. TJejerna får inte bära vitt på bal, så inte exakt.
Men nästan! ;D Nu ska jag pillra lite i min navel innan jag gör något vettigt (: 
Du är oförstörd för mig


Jag har någonstans läst att man endast ska lämna ifrån sig positiva känslor. Jag kommer inte ihåg var, men någonstans läste jag om just som i denna sits jag sitter i nu. När man bor en bit bort, så ska man aldrig säga/skriva eller yttra sig om negativa saker som händer. Det gör bara folk oroliga. Jag funderar på att testa det, lämna allt skit utanför. För det första är det roligare att läsa. Och för det andra tror jag det blir en mentalt stadigare bit för mig, då jag på något sätt lägger de negativa bakom ett skynke. Och kanske inte fokuserar så mycket på det? 

Skippa alla delar med att lampor går sönder och säkringen slår av lite för ofta. Att datorer krachar och diskmaskiner slutar funka. Lämna saker som att tåget fick något jävla trassel igår, att pizzan gick åthelvete och de där 200 kronorna på mitt kort nämner vi inte. INte heller att jag kastade sönder ett ägg i morse för att det inte gick att skala. Inredningen är totalt sne och allt har provisoriska lösningar. Utelämnar de råttor som bor i väggar och tak, att vädret är lite småtråkigt och dammsugaren låter som en flygplansmotor. Och det här att jag saknar dig, att jag drömmer om dig 2 av 3 nätter ska bara suddas ut totalt. Lämnas i tomma intet.Känns som det kan bli lite klena inlägg, men med tiden kanske de växer. Trots allt så har mer komplicerade saker skett! Det fryser nu sakta till isVet inte vad man ska säga. Har så mycket att lära mig av livet här att tiden är knapp! 

Det har idag gått ganska exakt två månader och 1 dag sedan vi flyttade in!

Två månader!.. Tiden går jävligt fort. Men än så länge har jag inte lärt mig att ta vara på tid tyvärr. KÄnner fortfarande att mycket tid slösas bort. På tok för mycket! Att skylla ifrån sig hjälper inte, men tror att det trots allt för en sådan som mig som aldrig egentligen klarade Engelska kurserna på Gymnasiet, fick kämpa för ett enkelt Godkänt i 9an i engelska. Och nu bor i ett engelsktalanade land. Har flertalet vänner, varav ett gäng som jag lärt känna själv ifrån skratch, arbetsrelaterat. Men vi pratar! Jag har lyckats få en lägenhet, jag har gått igenom undersökningar, jag har lyckats sätta upp ett elavtal och ett skattavtal genom telefon på engelska. Senast idag hade vi ett gäng råttdödar killar här. 

Jobbar och sliter är väl att ta i, men håller i alla fall på att startar lite eget här som går frammåt! Listan är inte så mäktig över saker kanske, men jag känner definitft att när jag lämnar den här lägenheten så kommer jag inte gå tomhänt härifrån. Tvärt om, jag kommer nog vara en av de största besserwisser människorna ni någonsin sett! 

Och trots allt, ni kommer aldrig förstå det helt. Jag pratade med Sky för några dagar sedan, 2 tror jag. Hon flyttade ifrån Södra Sandby som ligger två stenkast ifrån Lund upp till Strängnäs för en Gymnasieskola. Efter gymnasiet flyttade hon till Tyskland som sån här där man tar hand om ungar x).. 

Hon är den enda som jag egentligen vet förstår mig, för hur mycket ni andra säger "Jag förstår" Så nej.. Ni vet inte hur det är att inte bara flytta ifrån dina föräldrars lägenhet till en annan. Inte bara byta stad. Utan även lämna landet. Min pappa kan helt enkelt inte sätta sig i bilen och hämta mig om jag mår skit, min mamma kan inte komma över och hjälpa mig laga mat om jag ligger och spyr. De kan inte. Och faktum är att de har inte hjälp mig mycket med denna resa, de har sagt "Jag gillar det inte, men stöttar dig". Ekonomiskt sett är det inte många kronor som lagts som hjälp, iaf inte i den totala summan tusenlappar som det här har kostat. Den biten har jag fått finansiera själv. Jag har fått hitta lägenhet själv. Jag har fått hitta elbolag själv. Jag har fått hitta en affär själv. Jag har fått hitta bästa mobil och bredbands operatör själv. Själv själv själv. Jag bor egentligen med brorsan, men ändå jag som tagit de stora besluten.

Ni som inte tror att detta har förändrat mig, ni som inte tror att jag har ändrat min syn på livet något. Ni som inte tror jag har ändrat syn på er. Ni har fel. 

Nu ska jag läsa tills jag somnar. Imrogn är det många främlingar som ska få se mitt ansikte!

=D

Inte död, uppdaterar senare :D

Blåwt RisSåhär roligt väder hade vi idag ! Sol på ena sidan

Regn mörker på andra.. 
Mörket blev sedan till regn, som slutade.. 

Solen sken när vi gick på tåget hem, och det regnade när vi gick av det igen :D 
Latjo, för övrigt är det första gången vi kommer hem något blöta! Så det så :) 

Sedan blev det, BLÅÅT RIIIIS. 
Med Reggae Reggae Ketchup!  ;D 
Nu, Sagan om ringen III!

RSS 2.0