Köttgryta med smak av julSom utlåvad skall det idag bli köttgryda med smak av jul. Kruks som behövs ser ni nedan! 

1 st

fläskfilé

5 dl

grädde

2 dl

mjölk

2 st

kanelstänger

10 st

Kryddpepparkorn

1 msk

socker

 

rosmarin


Så gav mig på jakt efter det som nu saknades! 
Vilket slutade rätt så illa, i Sverige är det alltid fullt skå på julafton (Dessa idioter firar det idag). Även klockan 14. Här var det rätt dött ska jag säga er. ALLT var stängt. Fanns inte en butik öppen. Hittade en liten kisok som säljer tidinignar och snacks typ. Men de hade inte fläsk. Ni ser iaf pricken mitt i gatan här.. långt där borta? Det är en männska.

Lyckligtvis är jag mästare på improvisation! Kyckling får det bli istället... så fräs kyckling så den smattrar och smäller lite. 
Och då jag inte gillar att steka kyckling i en kastrull, så släng ner det i en kastrull och stek det när det är stekt. Känns bättre, tro mig! 

Tillsätt nu det du har i kylen av grädde, och tillsätt resterande av krämig fräsch. Blanda ut och låtsas som att det är samma sak och tillsätt det i kastrullen med kycklingen. Glöm inte krydda! 
Det kommer nu att se ut typ såhär efter att du rört runt det lite.. gasa på, som Hitler sa, och få det att puttra lite vackert. 

Till skillnad från gårdagens rätt så vill vi inte äta detta ensamt, så slå igång en kastrull ris. Och under tiden det kokar sig fint..  ---> 
Ät en nygräddad kanelbulle från IKEA som precis kom ut ifrån ugnen. 
INse nu att du hellre vill ha potatis till grytan, ta en tugga på din kanelbulle. Smaka av grytan och konstatera att den passar bättre till potatis trots allt.. så koka klart riset och slå sedan på potatis istället! Krydda rikligt med dill och gasa för fulla muggar, finns fort farande jud.. potatisar.. att koka! 
Skrapa ihop en fin sallad
Stjäl ännu en gång ett blad från blomman i fönstret, och servera. Gärna med en öl och aftonbladet. 

Smaklig måltid!The perfect blossom is rare thing.
You could spend your life looking for one,
and it would not be a wasted life.
-// Katsumoto in The Last Samurai
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0