Lampa lampa på taket därJag glömde tillägga igår, att jag fixade ju lampan här. När jag flyttade in var lampan inte mycket att hänga i granen. Den var grådisig och gav inge ljus alls :/ Så beslutade mig att ta mig för att köpa en fin lampa någonstans samt se om jag kan koppla om så jag slipper tända lampan till mitt rum, UTANFÖR rummet. Vilket de tycker om att göra här. 

OCh tack far för att du indirekt lärt mig att göra detta, mest genom att låta mig klättra på stegar och utsätta mig för det farliga :) Men se där, det gick ju bra! :D 

Så jag gav mig iväg till diverse gör det själv affärer. För att bara hitta dyra lampor för 200kr. Men svensk som jag är så kom jag ju på att IKEA finns! Så med min teflonon in på hemsidan, kolla öppettider och sedan på buss 23A som herre jesus så hon körde. Man har ju unga och friska ben, men även jag satt klistrad mot fönsterrutan när bussen kom i 150km/h i 90 gradig kurva. Medalj borde hon dock ha för att hålla den på vägen. 

I vilket fall, IKEA, fann en lampa fan inte en av o på knapp men fann en dimmer. Even bättre tänkte jag.

Så hem och börja klippa och skära i denna dimmer gjord för bord eller golvlampor. Så måste fixa om sladdarna. Sagt o gjort, done. Tyvärr var det lite mörkt för att installera den i taket ikväll. Way to mörkt. Så sov på saken. Morgon det blev igår och den kopplas in i taket. Stänga av säkringen som Matt visat vart den sitter och börja. Efter ett tag hör jag hur min lägenhetstjenis skall duscha, med öppen dörr? Så säger att jag kan dra igång säkringen om du vill. Men nej. Så fortsatte. Efter MYCKET om och men, slit och släp och fan va den trasslade. Så ville det tillslut. Bilden ovan visar hur det blev.

Vet ni vad det bästa är? :D När jag hade kollat in allt men inte skruvat fast den i taket, bara så att se så det var rätt kopplat så inser jag en sak som gör mig både lite full av skratt men även rätt orolig. Chris hade inte behövt duscha i mörker. det är TVÅ säkringar för taklampor i lägenheten. När Matt testade så slocknade lampan i hallen. Men den är till fel sida. Detta betyder att jag kan ha stått med mina fingrar.. sluta läs nu mamma och pappa och fortsätt lite längre ner... utan att stänga av säkringen. DÄREMOT så testade jag varje gång innan jag tog bort lampan, när nya var på plats och testades och så tästade jag att tända efter att säkringen var av. Och den tändes inte. Så teoretiskt sett så kan jag inte ha utsatt mig för det. Men ändå var fel särking? Så vet inte om jag blandade ihop eller något. Men tufft va? :D

Nu ska jag bara se vart jag ska göra av sladden, vet inte om jag vill ha den på vänster eller höger sida :/ 


At least you'll never be a vegetable
- even artichokes have hearts.

-// Amélie PoulainKommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0