Glad eld på er!
Lugn dag, var iväg och kollade på the tenements house idag eller vad det hette. Ett hyreshus från låångt tillbaka. Så fick se lite mer hur de bodde för i tiden, alla gas installationer, betjänst klocker och kolspisar. Aldrig sett en gaslampa förut, ifrån taket :O Facinerande, tyvärr fick man inte ta bilder. Så blev inget sådant, men tufft var det. Och en väldigt trevlig gumma som visade oss runt på en extra rundtur och berättade lite mer :) 
Sedan blev det att äta på en Pub, TIll vänser har vi Irish Stew, Höger upp har vi Haggis fylld kyckling med potatis om jag tolkade rätt, och min nere till höger har vi Haggis, potatis och morötter med skottska oatflakes kakor =)

Självkalrt Irn Bru och Tennents öl till, mumsigt värre! :D 
Påvägen hem hittade vi några grabbar som tog det här med valborg liiite väl seriöst iår :/  Som tur var var det något lättare eller bara en övning, de var inte fullt pådrag då endast två bilar och en polis stod där så :) Rökbildningar här också, som även luktade enda hem till oss. Vilket ändå är en bit iväg ifrån det här området O.o 


Imorgon har vi även biljetter bokade till Celtic vs Dundee matchen, ingen toppmatch, inte slutsålt. Men Celtic Park, Engelsk fotboll och Ljungberg. Så ska nog bli bra iaf :D Kommer bilder från det imrogn troligen ;D :D 

Det finns mycket som vi skulle kasta ifrån
oss om vi inte vore rädda för att
andra skulle plocka upp det.

-//  
Oscar Wilde

NewcastleDagen idag spenderades i staden Newcastle. För er som itne har koll på den brittiska kartan är det beläget i England, tyvärr.  Jätte fin stad, folk pratade enkelt och var allämnt trevliga. Så kunde få tillhöra skottland :) 
Castle Keep på distans :) 


Och en stekare ifrån España :D 
Kort och gott, klockan ringde 04, nu är klockan 23. Hej hej sova :] 

Då och då snubblar människorna över en sanning,
men de flesta reser sig upp och skyndar vidare
som om ingenting hade hänt.
-// Winston Churchill

Edinburgh med många promenad

Dagen igår blev spenderad i Edinburgh, och i rätt bra väder :) 
Om man går rakt fram där, och till vänster in i gråa huset så fanns en shop med maaaassor med svärd, yxor rustningar, drakar allt möjligt att köpa! Från 10cm långa knivar till 2 meters svärd. Ashäftig butik,  under den var även kilt och clan väveri, så tror min kilt är sydd där. Är inte helt säker :) Slottet ifrån högan höjder :) 

Hittade även en kulle att klättra upp för, med lite monument och grejer. Så här går vi längs den östra sidan av den och ser ut mot atlanten. Är en insjö eller vad det heter, men samma vatten som atlanten iaf =) 
Syster yster med del av staden och atlanten bakom sig =) Och en liten fika fick det bli (:Alla djur, utom människan,
vet mycket väl att livets huvudsakliga
mening är att njuta av det.

-//Samuel Baulder

There's a black moon tonightWoho-o :D  Promenad idag i fina vädret! Bilder tog lång tid att lägga upp ikväll dock, så fixar det imrogn eller någon dag :) 

Egentligen kan man inte beskriva en människa,
men man kan beskriva vilket intryck hon har gjort på en.
PkAAAAA

Igår kväll försökte jag på mig det omöjliga, att lära mig spela piano. Iaf en del av pianot. Och det gick bra, nu kan jag början av bethovens 9e symfoni sak.  Helt klart bästa gadgeten någonsin! 


Råkade även snubbla över vädret i Eskilstuna, det ser lovande ut.  Jämfört med vädet för oss här, se bild nedanför. Ni ser att bilderna är lite äldre än inlägget också, kollade vädet nu. De har ändrat sig, ska regna på tisdag också :) Glad påsk era kycklingar! 

Värmeböljor och starka ljus
Mycket har vart i rörelse här de senaste dagarna. För det första har vi haft över 25 grader idag, vilket jag kontrade med att sitta i köket med en flaska vatten. Har insett att jag fortfarande inte direkt tål starkt ljus :/ 

Jag tänker dock inte skriva så mycket, utan låta ett citat jag hörde idag få eran uppmärksamhet. 


Om du älskar något, så släpp det
Kommer det tillbaka, så är den din
Gör den inte det, så var den aldrig det

Ful unge och nyckelsak
Jag räddade en ful unge idag.

På väg mot tåget går man längs en nedförsbacke med hus och träplank på högersida och en gräsplätt på vänster, gångstigen och gräsmattan skiljs av med ett lättare stålräcke. På gräsmattan spelade en pappa och hans son fotboll. Ungen, i 5 ålrs åldern (?), sparkar bollen som går rakt igenom staketet som bara hålls upp av några stålpinnar och in i träplanket. Så ungen i full fart efter för att hämta den nyss bortsparkade bollen. Bara att ungen fumlar och bollen börjar med hjälp av tyngdens lag dra sig ner mot den lite mer trafikerade vägen nedanför. Så med en liten kvickrusch på 3m fick jag springa fram och sätta foten på denna plastboll för att ungen inte skulle jämnas med gatan där nere av de 4 bilar som trots allt passerar på en dag. Komisk nog regarar inte ungen på min fot, och jag i princip fäller honom också. Lyckigtvis sprang han in i min höft/sida, så grabben lyckades hålla balanen med en lättare chock om vart fan jag kom ifrån. 

Tyvärr tänkte jag inte så mycket under själva ruschen, blev mest en instikt.

Så kanske blivit snäll och får komma till himlen iaf O.o
Idag när jag kom hem låg min fina nyckelring på datorn, i ett paket ;D 
Taylors autograf! ;D 

Med ett handhjärta på andra sidan. Även mitt nyckelband fick vara med här med tanke på texten, ÄLSKAD.

Och ja, det står Västerås Stift. Fick den när jag var med Lina på någon kyrkosak i Västerås, fortfarande inte kommit på varför jag var där exakt. Men har kvar bandet ifrån ID-brickan, och var enda bandet jag hade när vi flyttade. Så satte den på nycklarna för att kunna hålla reda på dem bättre :)

Så Taylors Love love love <3 och Kyrkans ÄLSKAD gör mina nycklar såååå maskulint fina :D


If you want to succeed,
don't let any single incident color your view of yourself

Fin att se, men inte liten och svag för det
Jag har många gånger frågat mig hur en tistel kan komma och bli en nationalblomma, så jag satte mig och titta runt på internet och letade lite historier. Om den stämmer vet jag inte, men kanske.

Sägnerna säger iaf att för länge sedan, när Scotland var invaderat av vikingar så låg en grupp skotska kämpar och vilade på ett fält över natten. Ovetande för dem var att detta visste vikingarna om, och med nattens mörker som skydd skulle de dräpa skottarna skoningslöst en efter en medans de låg där. Så när vikingarna snabbt skyndar sig fram mot skottarna utan att tänka sig för blir de snart varse om att att de just sprungit barfota rakt ut på ett fält med tistlar. Var på taggarna tar sig rakt in i huden, i tårna och säkerligen något sår på vikingarna. Så skottarna blev ganska enkelt medvetna om vad som försegick då vikingarna började skrika och gnöla rätt rejält där borta, så att kasta på sig sin yxo och klinga för att tillintet göra eller jaga bort vikingarna blev en enkel match.

Rätt bra anledning att sätta en tistel som nationalblomma va?  


I have seen sunsets and sunrises, but nothing of your beautiful face
Igår kväll kände jag mig mycket bättre och bestämde mig för att ta mig in till stan. Och jag må erkänna att jag vaknade rätt glad om läpparna, så pass full av energi att jag var ute innan resten av huset ens hade gått upp ur sängen.

Jag vet inte exakt varför, men mitt leende gick inte att ta ifrån mig. jag slängde ett brev på posten vilket ledde till att jag missade tåget med ungefär 0,374 sekunder. Nej, jag såg det inte ens. Men mötte en äldre dam som var påväg ifrån stationen, hon sa att jag hade missat tåget. Och jag svara, "Yeah, I know :D ".  Det gick inte, att ta det leendet ifrån mig. Jag hade missat tåget, och var tvungen att sitta på en bänk jävel i 30 minuter för nästa. Vilket även det fick jag uppfrächat i minnet av denna trevliga gumma. Men jag bara log, problemet var inte ett hinder. Det var Gud som knuffade mig i sidan, han ville bara se vad jag går för :) 

Väl inne i stan var det full fart med mina ärenden, så min egna lilla värld och jag log gladhjärtat. 

Fler och fler börjar även känna igen mig i affärerna, även de jag bara besökt ett par gånger. Måste vara en sådan man kommer ihåg antar jag. Roliga är att de även kommer ihåg vad jag hade för ärenden sist. 


Jag hade även en känsla att min film hade kommit, som jag beställt. I Glasgow har vi hmv, de säljer böcker, filmer, musik och sånt. Från 200kr filmer till 30kr. Kan säga att de har en hel våning med enbart filmer och serier, till lågpris. Så ett kap tänkte jag göra, ett kap fick det bli. En riddares historia. En riddare som ändrar sin status, från slummen till adeln, för att hans pappa har sagt att det går. En riddare som dansar i grönt, med den vackraste damen han någonsin har skådat. Världelös med orden när det gäller liv och död.Men han är en riddare som trotsar normen och sticker ut, till en början för pengarna, och sedan för kärleken.    - Kom igeeen, grabben har långt blont hår, men annars är det jag rakt igenom!

Vilket fall fanns den inte inne när jag ramlade in, vilket förvånade mig en aning. Men men, jag handlade och begav mig med tiden hemmåt. 2 timmar senare ringer dem, då har de fått in den>.<  
Hämtar väl upp den imrogn, antar jag.  

Men vad är lite liv utan prov? Jag är för snål för att åka tåg två gånger på en dag, FÖR EN FILM. Nejdå, jag tar en promenad. Trots allt, vädret är som en sommarkväll i Sverige. Och att få ta en promenad i den, blir som att få sätta sig framför en brasa och titta på stjärnorna med dig hela natten. Skulle hellre välja dig vid brasan, men nu var det en jämförelse, inget alternativ.

Så jag tog mig an denna promenad, som jag på karta mätte ut strax över 3000 till 3500 yards. Så ca 3km promenad, enkelväg. 6km, för en film. Totalt värt det, har inte gråtit såhär mycket sen... jag grät såhär mycket sist!  :') 

If I could ask God one thing, it would be to stop the moon.
Stop the moon and make this night and your beauty last forever.

-// Sir William, aka långhårig kille på häst med pinne

'Cause we were both young when I first saw you
Idag har jag blivit medlem på Taylor Swifts fan-site, laddat ner flertalet låtar av henne illegalt och beställt en nyckelring från shoppen för 50kr. Unikt va? 

Jag vet inte vad jag ska säga om henne, jag gör ofta lite efterforskningar, oftast på wikipedia, innan jag uttalar mig, och inget undantag här. Taylor Swift facinerar mig. Inte nog med att hon tillhör en mer country Genre, vilket jag finner fint. Vid 10 års ålder började hon uppträda på kareokekvällar och skriva egna låtar. Vid en ålder av 11 sökte hon skivkontrakt. Liksom vad gjorde jag när jag väl 11, slogs med pinnar i skogen?!

Skivkontraktet söktes i Tennessee, hör och häpna, för själv bodde hon då i Pennsylvania. Det är en resa på över 100mil om inte min mätning gick helt fel, för att söka ett skivkontrak. Detta genom att dela ut demos till alla skivbolag på Music Row. Och hon fick inte ens något kontrakt om jag tolkade det hela rätt.  

Vid 13 års ålder skrev hon på ett skivkontrakt, men lämnade det då hon inte kändes sig hemma där. Familjen flyttar senare till en förort utanför Nashville, men hon fortsatte att åka in till sin gamla stad för att skriva låtar. Vid en spelning under en Cafe premiär träffar hon Scott Borchetta och skrev kontrakt med sitt nuvarande skivbolag Big Machine Records. 16 år gammal släpte hon sin första singelskiva och första album. Albumet såldes i nästan 40.000 ex första veckan.  


Det är rätt mycket arbetat för ett skivkontrakt enligt mig. Speciellt då hon inte lyckades få ett på flera år, som 10-15åring. Och vi svenskar orkar knappt stå i en Idol-kö för att få det komma till oss gratis? 

Taylor Swift är min nya Idol!
En bild på nyckelringen jag köpte, vacker va? :D  Fanns ett armband det stod "Fearless" på, efter en av hennes låtar. Men det var inge snyggt, så fick bli denna. Billigare också :) 

Love love love <3


(Acke bara garvar åt mig :( Så frågade på skämt vad farsan skulle säga när jag så blint söker och laddar ner varje låt och bild jag hittar med den här smörsångaren till tjej, får ett svar i stil med "Det är väl iaf bättre än Brad Pitt antar jag"   )Och ni kan vara lugna, jag lämnade inte ut mitt telefonnummer till Taylor när jag blev medlem på hennes hemsida, man vill ju liksom inte att hon ska ringa och tjata om dejter och sånt hela tiden. Hon fick min mail adress, så vi får lära känna varandra lite bättre först! 


Om man jobbar med Taylor Swift,
kan man säga att man har tailoring som yrke?
Bygga pyramider och gå vilse i Manhattan

Jag har svårt att bestämma mig om jag är galen eller om det är alla andra som är det. Ju fler man diskuterar ämnet framtid, motivation och dylikt med. Så möter jag samma sak. Problemet är att jag känner att så många själar går förlorade, för att man inte vågar satsa. 

Jag har under senare tid fått kommentarer om att jag ska sluta vara så positiv jämt. Vilket jag mest ser som sarkasm, trots allt vill väl vi alla vara glad och se frammåt? Även om man ibland måste få vara nere. Så tar det som en komplimang då jag accepterar detta, och hoppas gör det väl. 

Även fått kommentaren av en tjej, att om saker gått som det höll på att gå. Så hade vi blivit tillsammans, så beskrev hon att hon istället för att vara blyg och rädd för risker så hade hon vart som hon sa det  ---> "Lika galen som dig :D ".  Även det tar jag positivt. 


Men det är fruktansvärt svårt att ändå prata med någon, för båda personerna i exemplerna har jag haft dyspyt med. Av just samma anledning som innan, skilda syner på vad som är omöjligt och vad som bara är en liten uppförsbacke. 

Jag tänker inte ens predika om något att vi kan bara vi vill, så ledsamt att vem man än pratar med, så är det samma sak. "Bahamas? glhf!"   "Eller,  nej jag har inga pengar så kan inte åka till Spanien i vinter" Det är tusen månader dit?! Kom igen, inga pengar idag betyder inte att du är pank då. Men du har redan ställt in dig på att Nej jag kan inte. Så då kommer du inte ens försöka? 

Och det är vad som gör mest ont, att folk inte ens försöker.
Ibland är vi mer begränsade än vad vi tror, så det kanske inte går hela vägen. Men vi har försökt! 

De gamla egypterna klarade att bygga pyramiden här nere. Som vi alla vet krävdes enorma hjärnor och arbetskraft för detta. Eller lite modernare, ta en titt på Manhattan, inte några små hjärnor som jobbat på det området.

OM dem klarade detta, så bör nog vi små barn kunna klara av ett G i matte B, eller högre, eller hur? Det är inte Nasa-stuff. Det är fakta. Vi är inte här för att sätta ett nytt underverk på jorden, inte mer än oss själva. Vi kan uppnå våra drömmar, om vi bara ger oss själva tillåtelsen att våga vilja, våga försöka och framförallt att våga misslyckas på vägen dit! 


De människor som försöker göra något och misslyckas 
är oändligt mycket bättre än de
som försöker att inte göra någonting
och lyckas


South west by westJag har inte svårt att segla med vinden, det svåra är att segla för att segla mot fanvetjag.
Lättare om man visste att det fanns en brygga som väntade på en när man har kastar loss.
Många människor lämnar dock aldrig en brygga när de väl hittat en, de hänger sig vid och
skumpar runt i evigheter. Och jag är livrädd för att göra det samma, så jag antar att de kloka
orden passar bra här.. -->

Skepp är trygga i hamn,     
men det är inte skapade för att vara där...Det omöjliga tar bara lite längre tid.. Aye? :)

Dyka 


En timmer stuga innifrån


timmerstugan utifrån ;D
Klättra lite ;D
Klättra lite mer ;D
Köra bil
Hänga hängmatta
Åka skidor ;D


köppa fallskräm ;D Snöskoter


Surfa ;D 


Åka motorcykel ;D 


Blubbeliblubb
Jag funderar på att flytta till Bahamas eller något sådant ställe. Vore rätt fint

How about next year?

Maybe!
...Måste bara införskaffa en resekassa först

Navy SEAL

Idag har jag startar min egen Navy SEAL utbildning. Navy SEAL är en av Amerikas mest topputbildade soldater som får utstå enorma prov innan man får sin lilla medalj. Tex att hoppa ner i en isvak utan torrdräkt, vara där i 5 minuter och sedan upp och ta på sig sedan innan blöta kläder och börja en promenad genom snö och islandskap. Lägger upp lite mer om HELL WEEK senare inlägg.

Men idag började jag min utbildning, lite lätttare, lite kortvarigare men rätt utmande ändå. 

Jag tog upp mitt frukost ägg ur kokande vatten med mina bara händer, det ni! 

VAD ÄR LITE SMÄRTA FÖR EN SEAL? - NOTHING! 
Fokusera på fotarbetet

Jag tog mig i kragen för att gå en promenad idag. Hittade en cykelväg längs motorvägen som jag vandra längs och svor över att det inte fanns några bänker där jag kunde sätta mig ifred och fiffilura. Det stod trots allt PARK på skylten, så vart fan är min PARK? 

Tillsut kom jag till parken, tror jag. En Rugby Park komiskt nog. Men jag vet inte, jag tror det var lite mening i det. För jag slog mig ner vid en bänk och ett bord för att titta ut mot de missbildade Y-formade målen. Tänkte tillbaka på då jag spelade med Rinmans lag. Inte enbart för att jag tog mer smärtstillande turneringsdagen än vad jag säkert gjorde på en vecka eller två annars. För trots smärtan, så var det fan värt det. Både lärare, föräldrar och min coach ifrågasatte om valet som pelare* var speciellt klokt för en kille med nackskada. Säkert inte klokt, men vad är riskfritt här i livet.

Jag tror iaf att den dagen, även om jag inte visade det då,  var en av de bättre i mitt liv. Så trots överdosering av smärtstillande, känningar i mitt trasiga knä och hälsena som jag överbelastat 2-3 träningar tidigare - Hade jag roligt...

Jag noterade även dobbspår i gräset, rundade dobbar. Slitaget i det gröna gräset var svårt att missa. Jag kände mig ung igen, nu menar jag sådär ung då man får hej hopp och spring i benen för att rusa ut på gräset med en boll. Jag fick tillbaka minnen ifrån förr, när dobbarna i gräset, det gröna inte helt färdigvuxna gräset flyger hejvilt för att man ska nå bollen så fort som möjligt. 

Minnen är starka ibland... 


*Pelare är en position i rugby, varje lag har 2 pelare och en bollfångare. Bollfångaren står i mitten och pelarna vid sidorna om honom, alla 3 är rekomenderat kroppsligen stora personer. Dessa 3 möter det andra lagets 3 vid varje frispark tex i fotboll. De 3 står och knuffar på de andra 3 och alla huvuden ner i en såkallad klunga. Inga skydd eller försäkringar, sedan kastar en idiot in bollen i mitten. Klungan får inte splittras fören bollen har kommit ut mellan någons ben, och inte igenom sidorna. Så en jävla massa kramande där nacke åker på stryk.  


Jag såg en film för att slippa tänka...
Men nu saknar jag dig bara ännu mera
Cò às tha thu?

Develop you leadership skills - Klar
Magic of thinking BIG           - Klar
Mindpower Secrets                 - Klar
The Slight Edige                - Klar
8000+                                - Klar
Think and Grow Rich           - Klar
Alla får ligga                      - Klar
Konsten att läsa tankar        - Klar
Richest man in Babylon     - Klar
Rich Dad Poor Dad              - Klar
Lunchng A Leadership Reveolution


Då går vi in på sista boken i samlingen snart. Totalt räknat tror jag alla böcker skulle landa på ca 2000 sidor, det är ungefär lika många sidor som bibeln har i de mordernare versionerna. Hallelujah passar då rätt bra just nu tycker jag. 

Nu skall jag åtnjuta mig någon annan kunskap än att bli galen, klockan är trots allt 19.00. Kanske dags för lite kubande? :) 
När allting känns som att det bara går emot dig.
Kom då ihåg att flygplan lyfter i motvind, inte medvind.A bheil thu gu math?
Mitt nya mål är att skicka en påse chips...


...Och jag ska se till att den lämnar UK i helgen.

Tha leabhar agam

Håll i er, här får vi en solig natt lördag till söndag :D 

Skynda på, bussen går! O.oFörvånar mig inte om de ringer idag 4/4-11. RSS 2.0